ТОП-5 гастрономічних ідей для новорічного столу

Новорічна ніч - це не тільки конкурси та подарунки, а й велика кількість смачних страв. Ви можете здивувати символ року і приготувати цікаві закуски або ж вибрати традиційні страви на Новий рік. Але перший варіант, звичайно, оригінальніший, зазначають Патріоти України.

Сучасний новорічний стіл - 3 шедевральних рецепта

Бутерброди "Тигр" з форшмаком

  • Філе солоного оселедця - 120 г
  • Морква - 300 г (2 шт.)
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове (розм'якшене) - 50 г
  • Багет - 150 г
  • Маслини (без кісточок) - 50 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Морква вимити, залити в сотейнику водою і варити 25-30 хвилин, орієнтуючись на розмір коренеплоду. Яйця відварити протягом 10 хвилин, остудити і почистити. Потім нарізати невеликими шматочками, покласти в ємність. Туди ж додати скибочки оселедця і половинку нарізаної моркви. Останній штрих - вершкове масло.

Після цього включити блендер і подрібнити вміст до однорідної маси, поперчити, посолити. Багет нарізати кружечками, змастити форшмаком. Другу половину моркви натерти і викласти зверху на кожну скибочку хліба. Взяти маслини, нарізати тонкими смужками і викласти на бутерброди.

М'ясний рулет "Смугастий"

  • Свинина (корейка) - 1-1,2 кг
  • Куряче філе - 300 г
  • Шинка - 250 г
  • Сухофрукти (курага, чорнослив) - 150 г
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло рослинне - 50-70 мл
  • Трави пряні сушені (прованські) - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

М'ясо і птицю вимити, обсушити паперовими рушниками. Сухофрукти покласти в гарячу воду на 10 хвилин, потім дістати і промити. В окремій ємності з'єднати прянощі, перець, сіль, подрібнений часник і рослинне масло.

Прості закуски на Новий рік 2022 за 15 хвилин: 6 рецептів святкових делікатесівШматок свинини надрізати пластами по 1-1.5 см, не доходячи до основи. Натерти м'ясо приготовленою сумішшю з прянощів, Розігріти духовку до 180°C. Куряче філе нарізати шматками, їх кількість повинна дорівнювати кількості надрізів на свинині. Курку накрити паперовим рушником, відбити, посолити і поперчити.

Заповнити прорізи в свинині курячим філе, сухофруктами і шинкою. Обмотати заготовку кулінарним шпагатом кілька разів і зав'язати. Підсмажити свинину на сковороді до рум'яної скоринки 4-5 хвилин. Після загорнути у фольгу, покласти на деко і запікати 40 хвилин при 180°C. Перед подачею зняти з рулету кулінарну нитку.

Сирний рулет з курячим фаршем

Попередньо потрібно розігріти духовку до 180°C

  • Морква - 280 г (2 шт.)
  • Сир твердий - 70 г
  • Фарш курячий - 300 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Зелень петрушки - 3-4 гілочки
  • Зелень кропу - 3-4 гілочки
  • Паприка мелена - 1 ч.ложка
  • Часник сушений - 1,5 ч.ложки
  • Коріандр мелений - 1 ч.ложка
  • Перець мелений (суміш перців) - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Маслини без кісточок - 3-5 шт.

Моркву очистити, натерти на тертці, те ж саме виконати з сиром. Взяти глибоку ємність, з'єднати в ній моркву, сир, паприку, коріандр, сушений часник, сіль, перець і яйця, перемішати. Застелити деко папером для випічки, рівномірно розподілити приготовлену масу. Запікати в духовці 15 хвилин при температурі 180°C.

Дрібно нарізати кріп і петрушку, викласти курячий фарш в миску, додати часник, сіль і зелень. Влити приблизно 60 мл води, щоб маса була рідкою і добре розподілялася по коржу. Дістати морквяний корж, остудити, зверху викласти фарш, загорнути рулет, закріпити кінці скріпками або ниткою, відправити в духовку. Готувати 30 хвилин при температурі 180°C. Перед подачею прикрасити рулет смужками з маслин або соусу темного кольору, нарізати кружечками.

Що приготувати на Новий Рік Тигра - смачні десерти

Імбирне печиво "Тигренята"

  • Борошно - 200 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Імбир свіжий тертий - 2 ч. л.
  • Гвоздика подрібнена - 1 ч. л.
  • Чорний шоколад - 100 г
  • Кардамон подрібнений - 1 ч. л.
  • Цукор - 100 г
  • Імбир сушений мелений - 1 ч. л.
  • Мед - 3 ч. л.

Мелений імбир, корицю, кардамон і гвоздику перемішати з содою, з'єднати з просіяним борошном. За допомогою міксера розтерти масло з цукром, вбити яйця, налити мед і знову збити до повітряної маси. З'єднати солодку масу з борошном і спеціями, вимісити тісто, потім обернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник на 1.5-2 години.

Глінтвейн на Новий рік 2022: 4 дивовижних рецепти до святаПісля цього розкачати тісто тонким шаром і вирізати формочки у вигляді тигрових мордочок. Це можна зробити за допомогою трафаретів або склянки + двох трикутників для вух.

Викласти тісто на деко, застелене пергаментним папером і запікати 5-10 хвилин при 180°C. Дістати печиво, остудити і намалювати потрібний візерунок за допомогою розтопленого шоколаду в кондитерському шприці.

Новорічні кекси з горіхами

  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 150 г
  • Борошно - 220 г
  • Какао - 30 г
  • Рослинна олія - 100 мл
  • Молоко - 100 мл
  • Сухі дріжджі - 5 г
  • Волоські горіхи - 100 г

Збити яйця з цукром за допомогою міксера до утворення повітряної щільної піни. Потім включіть міксер на мінімальну швидкість і, продовжуючи збивати, вливайте рослинне масло, потім - тепле молоко. Борошно з'єднати з какао і сухими дріжджами, невеликими порціями додати в тісто. Замісити тісто і додати 2\3 подрібнених волоських горіхів. Розлити тісто по формах у вигляді тигрових мордочок і випікати 30-40 хвилин при температурі 180°C.


Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...