ТОП-5 кулінарних лайфхаків, які допоможуть нарізати цибулю без сліз

Цибуля є популярним інгредієнтом, без якого не обходиться практично жодна серйозна страва, передають Патріоти України.

Вона надає стравам приємного присмаку і має ряд цінних для здоров’я властивостей.

Подробиці

Однак у цибулі є і суттєвий недолік: вона доведе до сліз і саму мужню людину.

Кулінарам вдалося скласти список найдієвіших лайфхаків, які допоможуть нарізати цибулю та не плакати.

Візьміть на озброєння наступні 5 способів:

1.Холодна вода.

Для того, щоб нейтралізувати “сльозогінний” ефект, ніж необхідно на якийсь час помістити в миску з холодною водою. Цибулю також деякий час потримайте в холодній воді перед нарізанням.

2.Холодильник.

Цей метод ще надійніший. Спочатку цибулю потрібно почистити, а потім відправити хоча б на кілька хвилин у морозилку.

3.Сіль.

Сіль теж здатна нейтралізувати негативну властивість цибулі. Перед тим як приступити до нарізання цибулі, посоліть обробну дошку.

4.Вода.

Наберіть в рот ковток питної води, але не ковтайте весь час, поки ви зайняті подрібненням цибулі. Метод простий, але ефективний.

5.Лайфхак від професійних кухарів.

Кулінари давно змогли переконатися, що використання під час нарізання цибулі жувальної гумки надійно захищає від небажаних сліз.

Джерело: ПростоВей

Лише спробуйте! Що треба додати в каструлю під час варіння пельменів, щоб вони стали в рази смачнішими

вівторок, 21 січень 2025, 23:10

Цей простий кулінарний трюк зробить зі звичайних пельменів справжній кулінарний шедевр, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. . Напевно, немає такої людини на світі, яка б не варила хоч раз у житті пельмені. Бо вони не лише смачні, а й швидк...

Не робіть помилок! Чому бульйон після варіння виходить без смаку

вівторок, 21 січень 2025, 22:10

Приготування смачного бульйону – це справжнє мистецтво, що потребує ретельного підходу та уваги до кожної дрібниці. Однак, існує три помилки, які роблять майже всі під час приготування цієї страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Кухарі...