
Важко уявити кулінарію без спецій. Вони завжди потрібні, щоб доповнити чи підкреслити смак. Важко згадати страву, до якої не додавали б жодної спеції. Окрім смакових та ароматичних властивостей, вони ще й можуть надавати користь для організму, передають Патріоти України.
Серед усього переліку спецій, які тільки можна уявити, хочемо виділити топ-5. Звичайно, це дуже малий перелік, але до нього ввійшли найпопулярніші, які дійсно часто використовують кулінари:
Чебрець володіє протигрибковими та антисептичними властивостями. Гвоздика є джерелом вітамінів А, С, Е, B, К. До складу кориці входить велика кількість антиоксидантів, а саме: калій, залізо, марганець, мідь, селен, цинк. Чорний перець постачає до організму вітаміни А, С, Е, К, РР, вітаміни групи В. Імбир відомий стимулюванням імунітету.
Мало хто дотримується рекомендацій щодо ретельного миття фруктів та овочів після покупки. Однак експерти попереджають: просте ополіскування під проточною водою може залишати на продуктах більшість пестицидів, бактерій та бруду. Є кілька методів, які сп...
Багато хто вважає фрукти абсолютно безпечною перекускою, але це не завжди так, передають Патріоти України. Значна частина фруктів містить багато простих цукрів, що перевантажують підшлункову залозу та печінку й можуть спричиняти набір ваги. Фахівці рад...