ТОП-5 найкорисніших спецій, які рекомендується додавати до страв

Важко уявити кулінарію без спецій. Вони завжди потрібні, щоб доповнити чи підкреслити смак. Важко згадати страву, до якої не додавали б жодної спеції. Окрім смакових та ароматичних властивостей, вони ще й можуть надавати користь для організму, передають Патріоти України.

Подробиці

Серед усього переліку спецій, які тільки можна уявити, хочемо виділити топ-5. Звичайно, це дуже малий перелік, але до нього ввійшли найпопулярніші, які дійсно часто використовують кулінари:

  • чебрець;
  • кориця;
  • гвоздика;
  • чорний перець;
  • імбир.

Чебрець володіє протигрибковими та антисептичними властивостями. Гвоздика є джерелом вітамінів А, С, Е, B, К. До складу кориці входить велика кількість антиоксидантів, а саме: калій, залізо, марганець, мідь, селен, цинк. Чорний перець постачає до організму вітаміни А, С, Е, К, РР, вітаміни групи В. Імбир відомий стимулюванням імунітету.

А ви це знали? Чому в котлети не можна додавати жовток

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:08

Жовток у котлетах вважається обов’язковим, переконані деякі господині. Без жовтка нібито фарш розвалиться на сковорідці і котлети не триматимуть форму. Насправді жовтка у фарші для котлет взагалі не повинно бути, передають Патріоти України. Розповідаєм...

Про це мало хто знає! Навіщо під час приготування яєчні досвідчені кухарі додають воду

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:07

Яєчня є однією з найпростіших і найсмачніших страв, які можна приготувати нашвидкоруч, передають Патріоти України. На перший погляд здається, що жодних складнощів у приготуванні не може бути. Потрібно лише відправити яйця на сковорідку з олією і трохи ...