ТОП-5 помилок, які більшість господинь допускають при смаженні картоплі

Смажена картопля є однією з найулюбленіших страв, проте далеко не завжди вона виходить смачною. Іноді смак псує надмірна кількість олії, часом частина картоплі залишається сирою, тоді як решта майже підгоріла, передають Патріоти України.

Подробиці

Всі ці промахи трапляються лише тому, що ми забуваємо про важливі правила приготування цієї страви.

Які помилки допускаються найчастіше:

1.Сорт овочів.

Є види картоплі, які краще підходять лише для варіння. До того ж, не варто смажити і молоду картоплю.

2.Волога.

Багато хто робить цю помилку: відправляють овоч смажитись практично відразу. Не варто забувати про те, що важливо спершу видалити зайву рідину за допомогою паперового рушника.

3.Сковорідка.

Не всякий посуд підходить саме для смаження картоплі. Найкращим варіантом вважається сковорідка із чавуну з класичним товстим дном.

4.Температура.

Сковорідку необхідно попередньо прогріти, до достатньо високої температури. А ось смажити можна як на вершковому, так і оливковому маслі. Перший варіант виходить найсмачнішим, але не корисним.

5.Кількість.

Не варто смажити велику кількість картоплі із запасом: такий підхід заважає якісній прожарці. Найкраще готувати лише на один раз: тонкий шар овочів дозволить картоплі стати смачною.

Лише спробуйте! Лосось миттєво стає смачнішим і насиченішим завдяки одному простому інгредієнту

понеділок, 23 червень 2025, 19:50

Лосось — популярна страва в літні місяці через свою свіжість і чудовий смак. Його можна використовувати у різних рецептах і готувати різними способами, включаючи гриль, запікання та копчення, Патріоти України. Запечений лосось — це простий і швидкий с...

Смакота! Як приготувати крильця в кисло-солодкому соусі

понеділок, 23 червень 2025, 19:12

Вам зателефонували друзі й говорять, що йдуть до вас в гості, а ви не готувались? Не біда. Готуючи крильця за цим простим рецептом ви та ваші гості залишитеся точно задоволеними. Ці крильця – просто нереально смачні! Хрусткі-хрусткі в смачному кисло-со...