ТОП-5 помилок, які допускають господині при приготуванні плову

Наявність рису, м’яса, спецій і бажання ще не означає, що є всі шанси приготувати смачний плов. Часто під виглядом плову кулінари підносять рисову кашу з овочами і спеціями, але кожен, хто хоч раз пробував справжню страву узбецької кухні, може виділити підробку. Ми розповімо, як приготувати смачний плов, передають Патріоти України.

Подробиці

  • По-перше, потрібно купити правильний рис. Наприклад, крупи округлої форми для цієї страви не підходять. Правильно буде використовувати рис витягнутої форми або із зазначенням на упаковці «для плову».
  • По-друге, потрібно знати, на чому готувати. Отримати справжній баранячий жир буде проблематично. Тому подбайте хоча б про хорошу соняшникову олію.
  • По-третє, не потрібно економити на м’ясі. Краще зробити вибір на користь баранини або яловичини. Але якщо ви збираєтеся готувати плов без забобонів, то підійде і свинина, і курка.
  • По-четверте, важливо дотримуватися пропорції. На 1 кілограм рису потрібно взяти точно таку ж кількість м’яса, 600 грам моркви і 300 грам цибулі.
  • По-п’яте, спеції помітно виділяють плов серед всіх злаків з наявністю м’яса. Тому обов’язково купуйте кмин і шафран. Інші кулінарні фантазії тільки відкладуть успіх затії.

І, нарешті, часник надає страві пікантність тільки тоді, коли він готується в плові у вигляді цілих зубчиків.

Старість на тарілці! Ці продукти руйнують вашу шкіру зсередини - їх краще виключити з раціону

неділя, 13 липень 2025, 10:38

Споживання певних продуктів сприяє прискореному старінню організму - і це зачіпає не лише зовнішній вигляд, але й здоров’я в цілому. Ось чому варто замінити їх на більш корисні альтернативи, передають Патріоти України.

Коли слід снідати: Названо ключовий час для здоров’я серця

неділя, 13 липень 2025, 10:14

Час вживання сніданку має велике значення не лише для самопочуття та обміну речовин, а й для здоров’я серця - найважливішого м’яза в організмі, передають Патріоти України. Важливий не тільки склад їжі, а й коли її їсти. Наш організм має природний добов...