ТОП-5 простих способів перевірки вершкового масла, які допомагають відрізнити натуральний продукт від підробки

Вершкове масло є одним з найбільш звичних продуктів, які ми часто використовуємо для випічки, бутербродів або смаження. Проте знайти натуральний продукт вкрай складно: навіть якщо на пакуванні будуть вказані виключно складові, що не викликають підозри, це не гарантує правдивості інформації, передають Патріоти України.

Подробиці

На щастя, є 5 простих способів, які допоможуть відрізнити натуральне вершкове масло від підробки:

  1. Справжнє вершкове масло має бути 82,5 % жирності. Інші варіанти свідчать про те, що в складі в будь-якому разі буде хімія і рослинні жири. Термін зберігання натурального продукту не може перевищувати 60 діб.
  2. Відправте вершкове масло в морозильну камеру, розкрийте пачку й оцініть вигляд: воно має бути рівним і без будь-яких підозрілих вкраплень.
  3. Спробуйте розрізати заморожене масло. Якщо воно має хімічний склад, то це дозволить вам зробити це без складнощів, отримавши ідеальні рівні шматочки. Натуральне ж масло почне кришитися і ламатися.
  4. Налийте склянку окропу і покладіть в нього невеликий шматочок продукту. Натуральне вершкове масло при розчиненні дасть невеликий осад і зробить воду каламутною. Підробка при цьому способі дасть про себе знати – ви побачите виразні жирові плівки. Цей метод є найнадійнішим.
  5. Підроблене вершкове масло погано поводиться під час смаження, не розтоплюється, а дає неприємний присмак, пригорає.
Джерело: ПростоВей

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...

А ви це знали? Навіщо досвідченим господиням радять заморожувати лавровий лист

неділя, 28 грудень 2025, 18:45

Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...