ТОП-5 секретів, які зроблять смажену картоплю смачною

Багатьом під час смаження картоплі так і не вдається домогтися рум’яної та хрумкої скоринки. Найчастіше виходить наполовину варена або наполовину смажена картопля, яку в народі нерідко називають мильною. Розкажемо про головні секрети цієї невигадливої страви, передають Патріоти України.

Секрети смаження картоплі

  1. Для початку потрібно вибирати відповідні для смаження сорти овочів. Це має бути картопля з низьким рівнем вмісту крохмалю. Щоб не помилитися, кулінари рекомендують орієнтуватися на сорт «Гала». Його можна варити, робити пюре і навіть смажити.
  2. На сковороді не має бути дуже багато картоплі. Інакше нижній шар овочів тушкується, а не смажиться, незалежно від усіх кулінарних хитрощів.
  3. Якщо перемішувати картоплю дуже часто, то вона знову ж таки вийде тушкованою.
  4. Солити овоч радять в кінці, інакше картопля може пустити сік і на цьому процес смаження знову припиниться.
  5. Крім того, багато кулінарів радять перед обсмажуванням підсушити картоплю на паперовій серветці, що дозволить прибрати зайву вологу.

Смакота! Сніданок в мікрохвильовці за дві хвилини

середа, 12 лютий 2025, 6:07

У вас зовсім немає часу на сніданок, тоді приготуйте бананову вівсянку в мікрохвильовці. День потрібно починати правильно, тоді сили будуть та вистачить наснаги на робочий день. Тим паче для сніданку вам потрібно всього 2 хвилини, передають Патріоти Ук...

Смакота! Як приготувати низькокалорійний чізкейк без випікання

вівторок, 11 лютий 2025, 23:45

Чізкейк можна приготувати з низькою кількістю калорій. Він буде так само смачний, ніжний та легкий на смак. Рецепт приготування читайте далі у статті, передають Патріоти України. Вам потрібні наступні:. Лимонний сік змішайте з водою. Додайте желатин та...