Картопляне пюре стабільно входить у топ найпопулярніших гарнірів, які підходять до м’яса, риби, овочів. Досвідчені кулінари назвали низку нюансів, які дозволять приготувати ідеальне картопляне пюре, передають Патріоти України.
Молоді бульби не підходять для пюре. У них високий вміст крохмалю, тому страва виходить із грудочками. Перевагу віддають старим бульбам, з яких виходить найкраще пюре.
Варять картоплю відразу після чищення. Кулінари не рекомендують чистити картоплю заздалегідь, а потім відправляти їх у холодильник, заливши водою. За їхніми словами, через це погіршується смак пюре.
Бульби кидають у киплячу воду, яку попередньо солять. Кухарі вказали, що в холодній воді зовнішня частина добре вариться, але серцевина може не проваритися.
Води має бути стільки, щоб вона трохи покривала корнеплід. Зайву воду забирають або доливають. Після закипання варять ще 20-25 хв. із закритою кришкою.
Блендер полегшує завдання, але так пюре виходить липким і важким. Найкращим інструментом для перетирання, як і раніше, служить звичайна товкачка.
Варіант дієтичної вечері — це відварена риба. Легка страва, яку можна приготувати в будь-який день. Навіть, якщо ви дуже сильно втомлені після роботи. Просто відварена риба смачна, але ще кращою вона стане із яєчно-масляним соусом. Це вийде справжня ре...
Цвітна капуста є корисним овочем, який має бути на столі у дорослих і дітей. Вона покращує роботу серцево-судинної системи, лікує розлади шлунку та є потужним джерелом рослинного білка, клітковини та жирних кислот Омега-3. Пропонуємо вам смачну та елег...