ТОП-5 секретів, щоб деруни завжди були ідеальними

Незважаючи на той факт, що смажені оладки з картоплі готують у різних куточках планети, найсмачнішими вважаються саме деруни: наші господині здатні творити справжні дива. Однак не всім вдається балувати домашніх шедевром кулінарного мистецтва, оскільки не всі господині знають тонкощі приготування, передають Патріоти України.

Які лайфхаки варто взяти на замітку:

  • Для дерунів ідеально підходить тільки стара картопля, в якій багато крохмалю. Молодий овоч сприяє тому, що страва розвалюється на сковорідці.
  • Яйце додають тільки в тому випадку, якщо бояться, що крохмалю обмаль.
  • Якщо ви хочете відчути справжній сільський смак страви, то не додавайте борошно: через неї готова страва набуває неприємного відтінку і смаку.
  • Картоплі не можна дати почорніти, інакше страва вийде несмачною. Для цього до тіста можна додати кілька ложок сметани.
  • Овочі варто натирати на дрібній тертці, навіть цибулю. Якщо ви його просто пошаткуєте, то аромат і смак будуть зовсім не ідеальними.

Розставлено крапки над "і": Пити воду під час їжі - здорова звичка чи серйозна помилка

четвер, 11 грудень 2025, 18:35

Багато хто вважає, що вживання води під час їди - це правильне розв'язання проблем з травленням. Згідно з цим популярним міфом, рідина розбавляє шлункову кислоту, уповільнюючи активність ферментів і призводячи до здуття живота. Це переконання настільки...

Це вражає! Періодичне голодування змінює мозок і мікробіом кишківника, – дослідження

четвер, 11 грудень 2025, 16:30

Нове дослідження китайських вчених показало, що дієта з періодичним обмеженням калорій може викликати значні зміни як у діяльності мозку, так і в складі кишкового мікробіому, передають Патріоти України. Це відкриття може стати ключем до ефективнішої бо...