ТОП-5 варіантів, чим можна замінити яйця при приготуванні тіста

У рецептах багатьох страв з тіста як обов’язковий інгредієнт вказані яйця. Вважається, що без цього продукту не можна зробити млинці, піцу на сковороді та багато кондитерських виробів. Однак може скластися ситуація, коли приготування тіста вже почалося, але раптом з’ясувалося, що яєць у холодильнику немає. Крім того, людина може мати алергію на цей продукт, передають Патріоти України.

Все це не є приводом відмовитись від приготування смачної борошняної страви: заміна курячим яйцям завжди знайдеться.

Крохмаль

Відмінним зв’язуючим компонентом, який забезпечить блюду легкість, є крохмаль. Причому взяти бажано відразу два різновиди цього продукту – кукурудзяну та картопляну.

Заміною одного яйця стане суміш, до якої увійшли дві столові ложки двох видів крохмалю.

Пекарський порошок

Цей продукт також може стати альтернативою яєчному компоненту.

Дві чайні ложки сипучого засобу треба залити двома столовими ложками води. У результаті буде підготовлено заміну одному яйцю.

Молоко

Молочний інгредієнт також легко замінить яйце. Але тільки при поєднанні з кислим та лужним компонентами.

Потрібна реакція вийде, якщо дві столові ложки молока змішати з половиною столової ложки соку лимона та аналогічним об’ємом харчової соди.

Сухе молоко

Продукт можна використовувати у сухому вигляді. Проте цього разу його треба змішати із крохмалем.

Щоб замінити одне яйце, потрібно з’єднати дві столові ложки молочного інгредієнта із такою ж кількістю крохмального. Суміш треба залити водою.

Банан

Альтернативою яйцям стане цей фрукт. За допомогою вилки його слід перетворити на «кашку».

Однак важливо враховувати, що замінити яйце бананом можна лише в тому випадку, якщо ви готуєте солодку борошняну страву.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Як солити м’ясо під час приготування, щоб воно було смачнішим

субота, 15 березень 2025, 8:14

Багато кухарів-любителів навіть не підозрюють, що солити м’ясо потрібно тільки в певний момент. У більшості випадків господині звично додають сіль навіть під час приготування або смаження м’ясної страви. Однак це груба помилка, яка може не тільки погір...

Ніяких міфів, лише факти: Чи насправді корисний желатин

субота, 15 березень 2025, 7:22

"Желатин є білковою речовиною, отриманою з колагену, що міститься в кістках, хрящах і шкірі тварин та необхідний для здоров'я суглобів та оптимального стану сполучної тканини", - про це у Фейсбуці пише лікар-дієтолог Олег Швець, передають Патріоти Укра...