ТОП-6 хитрощів, які дозволять приготувати смачні котлети

Якщо котлети не розвалилися на сковороді, вийшли цілісні, м’які, ніжні і соковиті, то можна з упевненістю говорити про кулінарний успіх. Справа в тому, що приготувати ідеальну м’ясну страву досить складно. У багатьох випадках страва втрачає цілісність або виходить занадто сухою і жорсткою, передають Патріоти України.

Подробиці

Втім, котлети завжди будуть набувати апетитного зовнішнього вигляду і виходити смачними, якщо дотримуватися кількох простих рекомендацій.

Змішування фаршів

Не намагайтеся приготувати котлети з якогось одного різновиду фаршу, інакше страва вийде або дуже сухою, або дуже жирною.

Найчастіше кулінари змішують яловичину та свинину.

Правильний вибір інгредієнтів

При приготуванні фаршу бажано обійтися без хліба. Замість нього можна використовувати овочеві компоненти. Не потрібне в м’ясній основі і яйце. Але якщо ви все ж таки хочете «зв’язати» фарш, то обмежтеся використанням жовтків.

Правильне формування котлет

Не потрібно ліпити котлети сухими руками. Перед формуванням страви обдайте долоні водою. Якщо проігнорувати рекомендацію, то м’ясна основа прилипатиме до рук.

Сформовані котлети мають бути приблизно однаковими за розміром. Бажано, щоб усі вони вийшли середніми. Занадто великі котлети можуть залишитися сирими всередині, а маленькі навряд чи набудуть соковитості.

Вибір потрібної «оболонки»

Перед викладанням на сковороду м’ясні «шайби» треба обваляти або в борошні, або в сухарях. Бажано ще й занурити майбутню страву у збитий яєчний білок. У цьому випадку котлети вийдуть набагато більш повітряними та апетитними.

Своєчасне викладання котлет на сковороду

Не викладайте зліплені котлети на холодний посуд. Страва повинна миттєво «схопитися», тому сковорода та олія на ній мають бути гарячими.

Це така смакота! Ніжна куряча печінка в сметані з цибулею і морквою

вівторок, 27 серпень 2024, 8:13

Приготуйте таку печінку і будь-який гарнір буде неймовірно смачним, ситним та корисним. Соковитість печінки у такому варіантові просто зашкалює. Класичне поєднання продуктів, однак досконалий смак, передають Патріоти України. Для приготування треба взя...

А ви це знали? Яка частина курки найшкідливіша і чому її не можна їсти

вівторок, 27 серпень 2024, 6:12

Не жирне, дієтичне м’ясо курки віддавна цінилось та було дуже популярним. Курятина й по ціні недорога, та й варіантів приготування страв з неї дуже багато, передають Патріоти України. Чому курятина стала дуже популярною. Крім переваги у дешевизні та шв...