Якщо котлети не розвалилися на сковороді, вийшли цілісні, м’які, ніжні і соковиті, то можна з упевненістю говорити про кулінарний успіх. Справа в тому, що приготувати ідеальну м’ясну страву досить складно. У багатьох випадках страва втрачає цілісність або виходить занадто сухою і жорсткою, передають Патріоти України.
Втім, котлети завжди будуть набувати апетитного зовнішнього вигляду і виходити смачними, якщо дотримуватися кількох простих рекомендацій.
Не намагайтеся приготувати котлети з якогось одного різновиду фаршу, інакше страва вийде або дуже сухою, або дуже жирною.
Найчастіше кулінари змішують яловичину та свинину.
При приготуванні фаршу бажано обійтися без хліба. Замість нього можна використовувати овочеві компоненти. Не потрібне в м’ясній основі і яйце. Але якщо ви все ж таки хочете «зв’язати» фарш, то обмежтеся використанням жовтків.
Не потрібно ліпити котлети сухими руками. Перед формуванням страви обдайте долоні водою. Якщо проігнорувати рекомендацію, то м’ясна основа прилипатиме до рук.
Сформовані котлети мають бути приблизно однаковими за розміром. Бажано, щоб усі вони вийшли середніми. Занадто великі котлети можуть залишитися сирими всередині, а маленькі навряд чи набудуть соковитості.
Перед викладанням на сковороду м’ясні «шайби» треба обваляти або в борошні, або в сухарях. Бажано ще й занурити майбутню страву у збитий яєчний білок. У цьому випадку котлети вийдуть набагато більш повітряними та апетитними.
Не викладайте зліплені котлети на холодний посуд. Страва повинна миттєво «схопитися», тому сковорода та олія на ній мають бути гарячими.
Яскрава, терпка та соковита - вишня не лише приваблює кольором і ароматом, а й дивує своїм складом. Вона містить потужну дозу антиоксидантів, вітамінів та сполук, що підтримують серце, суглоби, сон і імунітет. Цей скромний фрукт має надзвичайно сильну ...
Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...