ТОП-6 помилок при консервації, що перекреслюють усі ваші старання. Як їх більше не допускати

Кожна господиня, яка робить закрутки переймається, щоб усі зусилля не пішли нанівець. То ж яких помилок допускають жінки? Розкажемо, як їх не допускати, передають Патріоти України.

Помилки при консервації

1. Неправильно простерилізовані кришки та банки

Ніколи не жалійте часу на стерилізацію, адже вона вбиває мікроби.

2. Нещільно закриті кришки

Після закривання необхідно перевірити чи у банку не потрапляє повітря. Для цього необхідно перевернути банку, потрусити та перевірити на герметичність.

3. Недотримання чистоти

У бруді розмножуються бактерії. Тож ретельно вимивайте усі овочі та посуд у якому робите консервацію.

4. Недостатньо заповнена тара

Повітря в банці не повинно залишатись, бо це спричинить “вибух”. Наливайте росіл по вінця.

5. Недотримання рецепта

Готуйте консервацію суворо за рецептом.

6. Неправильне зберігання закруток

Після остигання консервації потрібно перемістити її у прохолодне місце: підвал чи комору. Там температура не повинна перевищувати 12 градусів тепла, інакше закрутки псуватимуться та вибухатимуть.

Смачних вам закруток!

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...