ТОП-6 помилок при консервації, що перекреслюють усі ваші старання. Як їх більше не допускати

Кожна господиня, яка робить закрутки переймається, щоб усі зусилля не пішли нанівець. То ж яких помилок допускають жінки? Розкажемо, як їх не допускати, передають Патріоти України.

Помилки при консервації

1. Неправильно простерилізовані кришки та банки

Ніколи не жалійте часу на стерилізацію, адже вона вбиває мікроби.

2. Нещільно закриті кришки

Після закривання необхідно перевірити чи у банку не потрапляє повітря. Для цього необхідно перевернути банку, потрусити та перевірити на герметичність.

3. Недотримання чистоти

У бруді розмножуються бактерії. Тож ретельно вимивайте усі овочі та посуд у якому робите консервацію.

4. Недостатньо заповнена тара

Повітря в банці не повинно залишатись, бо це спричинить “вибух”. Наливайте росіл по вінця.

5. Недотримання рецепта

Готуйте консервацію суворо за рецептом.

6. Неправильне зберігання закруток

Після остигання консервації потрібно перемістити її у прохолодне місце: підвал чи комору. Там температура не повинна перевищувати 12 градусів тепла, інакше закрутки псуватимуться та вибухатимуть.

Смачних вам закруток!

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...

Ефект здивує! ТОП-7 причин пити м’ятний чай щодня

четвер, 4 вересень 2025, 9:15

Корисні властивості чаїв, насамперед зеленого, підтверджувалися різноманітними медичними дослідженнями. Зокрема, з'ясовувалося, що деякі види чаїв впливають на зменшення жиру в районі живота, передають Патріоти України. А видання prevention.com пише пр...