ТОП-6 помилок при консервації, що перекреслюють усі ваші старання. Як їх більше не допускати

Кожна господиня, яка робить закрутки переймається, щоб усі зусилля не пішли нанівець. То ж яких помилок допускають жінки? Розкажемо, як їх не допускати, передають Патріоти України.

Помилки при консервації

1. Неправильно простерилізовані кришки та банки

Ніколи не жалійте часу на стерилізацію, адже вона вбиває мікроби.

2. Нещільно закриті кришки

Після закривання необхідно перевірити чи у банку не потрапляє повітря. Для цього необхідно перевернути банку, потрусити та перевірити на герметичність.

3. Недотримання чистоти

У бруді розмножуються бактерії. Тож ретельно вимивайте усі овочі та посуд у якому робите консервацію.

4. Недостатньо заповнена тара

Повітря в банці не повинно залишатись, бо це спричинить “вибух”. Наливайте росіл по вінця.

5. Недотримання рецепта

Готуйте консервацію суворо за рецептом.

6. Неправильне зберігання закруток

Після остигання консервації потрібно перемістити її у прохолодне місце: підвал чи комору. Там температура не повинна перевищувати 12 градусів тепла, інакше закрутки псуватимуться та вибухатимуть.

Смачних вам закруток!

Що додати до кави? Три ідеї, які вас здивують!

вівторок, 5 серпень 2025, 18:08

У середній чашці кави міститься близько 140 мг кофеїну. За даними FDA, безпечна добова норма кофеїну -- до 400 мг, що приблизно дорівнює чотирьом чашкам кави, передають Патріоти України. Доктор наголошує: трохи цукру може покращити роботу мозку, але в...

Ви вже випили каву? Не приймайте це після неї - нове дослідження

вівторок, 5 серпень 2025, 10:57

Експерти попереджають: улюблена кава вранці може повністю нейтралізувати дію популярних вітамінів та мінералів. Або ж узагалі вивести їх із організму, передають Патріоти України. Хочете зберегти здоров’я та енергію? Тоді варто уважніше поставитися до т...