Зазвичай влітку вирощуються різні овочі, але особливо городники полюбляють вирощувати огірки, передають Патріоти України.
Адже з них можна робити не лише супи, салати, закуски, а й консервувати на зиму.
Та деякі помилки призводять до того, що консервовані овочі стають м’якими. Які ж найпоширеніші причини такої проблеми?
Вода поганої якості
Однією з найпоширеніших причин проблеми є неякісна вода, яка використовується для приготування маринаду. Занадто м’яка вода для засолювання огірків не годиться, оскільки через неї овочі стають надто м’якими. Втрачають свою пружність та щільність.
Також не варто застосовувати і занадто жорстку воду, оскільки це може спровокувати виникнення неприємного присмаку у зимових закруток.
Відмова від прянощів
Якщо в списку інгредієнтів заготівлі немає прянощів, то солоні огірки можуть бути м’якими. Адже приправи додають, щоб:
Спеції пригнічують патогенну флору в закрутках і мають потужні бактерицидні властивості.
Неправильно підібраний посуд
Інша поширена причина м’якості солоних огірків – неправильно підібрана тара. Якщо посуд надто великий, то на овочі, що знаходяться на дні, буде створюватись надмірний тиск. В результаті такі плоди виявляться пустотілими і занадто млявими.
Також причиною проблеми може стати погано промита ємність. Якщо на банках залишилися частинки сміття, то консервація може зіпсуватись. Часто з цієї причини каламутніє розсіл, овочі стають м’якими або банки «вибухають».
Тому дуже важливо попередньо ретельно промивати банки з харчовою содою, а потім обов’язково стерилізувати.
Недостатня кількість солі
Що ще може спровокувати м’якість консервованих овочів? Якщо концентрація солі в розчині дуже мала, то в ньому з’являється стороння мікрофлора. В результаті розсіл набуває слизової консистенції, що розм’якшує плоди.
Тому дуже важливо, щоб концентрація солі в консервації становила від 6 до 9%. І чим більші плоди, тим цей показник має бути вищим.
Неправильний вибір плодів
Нерідко закрутки втрачають свою щільність через неправильно вибрані огірки. Не варто засолювати про запас плоди, які:
Щоб солоні огірки були хрусткими, рекомендується відбирати цукристі екземпляри невеликої або середньої величини. При цьому найкраще використовувати плоди салатних сортів або різновидів, які призначені саме для закрутки.
Погані умови зберігання
Також розм’якшитися солоні огірки можуть через неправильне зберігання. Якщо закрутка стоїть занадто довго, то в розсолі починають утворюватися особливі ферменти, які руйнують щільність м’якоті овоча.
Це відбувається, коли заготовки на зиму зберігаються при температурному режимі від 0 до +28 градусів і високій вологості.
Якщо виключити всі перелічені помилки, то солоні огірки зберігатимуться добре, та будуть хрумкими.
Макаронні вироби часто використовуються як базовий гарнір або ж входять до складу перших страв, тому важливо навчитися їх правильно готувати, передають Патріоти України. Інструкції з варіння, як правило, вказуються на упаковці, проте виробники ніколи н...
Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...