ТОП-7 кулінарних хитрощів, які допоможуть у приготуванні овочевих страв

7 кулінарних хитрощів, передають Патріоти України.

  1. Щоб уникнути сліз при нарізанні цибулі, розріжте її на 2 половинки і опустіть в холодну воду на 5-10 хв.
  2. Цибуля не пригорить при обсмажуванні, а отримає золотистий відтінок, якщо перед відправкою на сковороду обваляти її в борошні.
  3. Бульйон придбає золотистий колір, якщо в каструлю кинути трохи лушпиння цибулі.
  4. Щоб у процесі варіння цвітна капуста не потемніла, до каструлі додайте трохи молока.
  5. Уникнути гіркоти баклажанів можна так: нарізати та замочити у солоній воді на 15-30 хв.
  6. Смак редьки не буде дуже різким, якщо її перед додаванням до салату натерти і добре промити у холодній воді.
  7. Позбавити кабачки зайвої водянистості можна за допомогою солі. Кабачки нарізають, солять і кладуть у друшляк. У такому вигляді вони мають постояти 60 хв. Хитрість працює також із баклажанами, огірками, помідорами.7 кулінарних хитрощів
    1. Щоб уникнути сліз при нарізанні цибулі, розріжте її на 2 половинки і опустіть в холодну воду на 5-10 хв.
    2. Цибуля не пригорить при обсмажуванні, а отримає золотистий відтінок, якщо перед відправкою на сковороду обваляти її в борошні.
    3. Бульйон придбає золотистий колір, якщо в каструлю кинути трохи лушпиння цибулі.
    4. Щоб у процесі варіння цвітна капуста не потемніла, до каструлі додайте трохи молока.
    5. Уникнути гіркоти баклажанів можна так: нарізати та замочити у солоній воді на 15-30 хв.
    6. Смак редьки не буде дуже різким, якщо її перед додаванням до салату натерти і добре промити у холодній воді.
    7. Позбавити кабачки зайвої водянистості можна за допомогою солі. Кабачки нарізають, солять і кладуть у друшляк. У такому вигляді вони мають постояти 60 хв. Хитрість працює також із баклажанами, огірками, помідорами.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...