ТОП-7 кулінарних хитрощів, які допоможуть у приготуванні овочевих страв

7 кулінарних хитрощів, передають Патріоти України.

  1. Щоб уникнути сліз при нарізанні цибулі, розріжте її на 2 половинки і опустіть в холодну воду на 5-10 хв.
  2. Цибуля не пригорить при обсмажуванні, а отримає золотистий відтінок, якщо перед відправкою на сковороду обваляти її в борошні.
  3. Бульйон придбає золотистий колір, якщо в каструлю кинути трохи лушпиння цибулі.
  4. Щоб у процесі варіння цвітна капуста не потемніла, до каструлі додайте трохи молока.
  5. Уникнути гіркоти баклажанів можна так: нарізати та замочити у солоній воді на 15-30 хв.
  6. Смак редьки не буде дуже різким, якщо її перед додаванням до салату натерти і добре промити у холодній воді.
  7. Позбавити кабачки зайвої водянистості можна за допомогою солі. Кабачки нарізають, солять і кладуть у друшляк. У такому вигляді вони мають постояти 60 хв. Хитрість працює також із баклажанами, огірками, помідорами.7 кулінарних хитрощів
    1. Щоб уникнути сліз при нарізанні цибулі, розріжте її на 2 половинки і опустіть в холодну воду на 5-10 хв.
    2. Цибуля не пригорить при обсмажуванні, а отримає золотистий відтінок, якщо перед відправкою на сковороду обваляти її в борошні.
    3. Бульйон придбає золотистий колір, якщо в каструлю кинути трохи лушпиння цибулі.
    4. Щоб у процесі варіння цвітна капуста не потемніла, до каструлі додайте трохи молока.
    5. Уникнути гіркоти баклажанів можна так: нарізати та замочити у солоній воді на 15-30 хв.
    6. Смак редьки не буде дуже різким, якщо її перед додаванням до салату натерти і добре промити у холодній воді.
    7. Позбавити кабачки зайвої водянистості можна за допомогою солі. Кабачки нарізають, солять і кладуть у друшляк. У такому вигляді вони мають постояти 60 хв. Хитрість працює також із баклажанами, огірками, помідорами.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...