Макарони – це найпростіша страва, яку може приготувати навіть дитина. Однак далеко не всім господаркам вдається приготувати смачні та ароматні макарони. Найчастіше вони виходять прісними та злиплими. Наступні 7 порад допоможуть вам дізнатися, як приготувати смачні та розсипчасті макарони, передають Патріоти України.
Правильні пропорції такі: на 100 г макаронів потрібен 1 літр води.
Не забувайте використовувати велику каструлю, макарони люблять «свободу».
У жодному разі не кидайте макарони в холодну або теплу воду.
Які б ви макарони не вибрали, варити їх слід лише у киплячій воді.
Воду слід посолити до того, як у каструлю потраплять макарони. Важливо знати: на 1 літр води потрібно 10 г солі. Якщо ви заправлятимете страву приправою, кількість солі потрібно зменшити.
Якщо на упаковці написано, що макарони потрібно варити 4 хвилини, варіть їх 4 хвилини. Виробник краще знайомий зі своїм продуктом.
Середній час приготування – від 7 до 15 хвилин у киплячій воді.
Макарони із твердих сортів пшениці варяться довше. Макарони з більш м’якого борошна швидко розварюються.
Секрет розсипчастих макаронів в додаванні оливкової олії.
Якщо ви хочете отримати макарони, що не злиплись, то в процесі приготування додайте в каструлю краплю олії.
Багато хто під час варіння закриває каструлю кришкою. Цього не варто робити, інакше ваші макарони знову ж таки злипнуться.
Готові макарони не рекомендується промивати під проточною водою. Цієї помилки припускається багато господинь. Якщо промити макарони після варіння, вони знову ж таки злипнуться і втратять апетитний вигляд.
Голландський сир вважається одним із найпопулярніших у світі. Його ніжна текстура, насичений смак і аромат роблять його улюбленцем багатьох гурманів. Але на ринку з’являється дедалі більше підробок, тому важливо знати, як відрізнити справжній продукт в...
Сніданок задає тон всьому дню, тому важливо обирати продукти, що підтримують здоров’я та енергію. На жаль, деякі звичні страви можуть, навпаки, завдати шкоди організму, якщо їсти їх регулярно, передають Патріоти України. Дієтологи виділили кілька проду...