ТОП-7 секретів, як варити макарони, щоб вони не злипалися

Макарони – це найпростіша страва, яку може приготувати навіть дитина. Однак далеко не всім господаркам вдається приготувати смачні та ароматні макарони. Найчастіше вони виходять прісними та злиплими. Наступні 7 порад допоможуть вам дізнатися, як приготувати смачні та розсипчасті макарони, передають Патріоти України.

Розраховуємо співвідношення води та пасти

Правильні пропорції такі: на 100 г макаронів потрібен 1 літр води.

Не забувайте використовувати велику каструлю, макарони люблять «свободу».

Кладемо в киплячу воду

У жодному разі не кидайте макарони в холодну або теплу воду.

Які б ви макарони не вибрали, варити їх слід лише у киплячій воді.

Вчасно солимо

Воду слід посолити до того, як у каструлю потраплять макарони. Важливо знати: на 1 літр води потрібно 10 г солі. Якщо ви заправлятимете страву приправою, кількість солі потрібно зменшити.

Дотримуємося часу приготування

Якщо на упаковці написано, що макарони потрібно варити 4 хвилини, варіть їх 4 хвилини. Виробник краще знайомий зі своїм продуктом.

Середній час приготування – від 7 до 15 хвилин у киплячій воді.

Макарони із твердих сортів пшениці варяться довше. Макарони з більш м’якого борошна швидко розварюються.

Додаємо оливкову олію

Секрет розсипчастих макаронів в додаванні оливкової олії.

Якщо ви хочете отримати макарони, що не злиплись, то в процесі приготування додайте в каструлю краплю олії.

Не накриваємо каструлю кришкою

Багато хто під час варіння закриває каструлю кришкою. Цього не варто робити, інакше ваші макарони знову ж таки злипнуться.

Зливаємо воду і подаємо страву на стіл

Готові макарони не рекомендується промивати під проточною водою. Цієї помилки припускається багато господинь. Якщо промити макарони після варіння, вони знову ж таки злипнуться і втратять апетитний вигляд.

Джерело: ПростоВей

Це може здивувати! Харчові звички, які підвищують рівень холестерину

середа, 5 листопад 2025, 16:50

Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...

Цитрусові під забороною: ТОП-4 категорії людей, яким не можна мандарини

середа, 5 листопад 2025, 12:44

Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.