Макарони – це найпростіша страва, яку може приготувати навіть дитина. Однак далеко не всім господаркам вдається приготувати смачні та ароматні макарони. Найчастіше вони виходять прісними та злиплими. Наступні 7 порад допоможуть вам дізнатися, як приготувати смачні та розсипчасті макарони, передають Патріоти України.
Правильні пропорції такі: на 100 г макаронів потрібен 1 літр води.
Не забувайте використовувати велику каструлю, макарони люблять «свободу».
У жодному разі не кидайте макарони в холодну або теплу воду.
Які б ви макарони не вибрали, варити їх слід лише у киплячій воді.
Воду слід посолити до того, як у каструлю потраплять макарони. Важливо знати: на 1 літр води потрібно 10 г солі. Якщо ви заправлятимете страву приправою, кількість солі потрібно зменшити.
Якщо на упаковці написано, що макарони потрібно варити 4 хвилини, варіть їх 4 хвилини. Виробник краще знайомий зі своїм продуктом.
Середній час приготування – від 7 до 15 хвилин у киплячій воді.
Макарони із твердих сортів пшениці варяться довше. Макарони з більш м’якого борошна швидко розварюються.
Секрет розсипчастих макаронів в додаванні оливкової олії.
Якщо ви хочете отримати макарони, що не злиплись, то в процесі приготування додайте в каструлю краплю олії.
Багато хто під час варіння закриває каструлю кришкою. Цього не варто робити, інакше ваші макарони знову ж таки злипнуться.
Готові макарони не рекомендується промивати під проточною водою. Цієї помилки припускається багато господинь. Якщо промити макарони після варіння, вони знову ж таки злипнуться і втратять апетитний вигляд.
Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...