ТОП-7 секретів від досвідчених кухарів, які допоможуть зробити м’ясо для шашлику м’якшим

Всі ми полюбляємо відпочинок на природі, а особливе задоволення та релакс отримуємо, скуштувавши смачний шашлик. Для цього, зрозуміло, необхідно знати та використовувати деякі кулінарні хитрощі, передають Патріоти України.

Секрети смачного шашлика

  1. Посуд для маринування

Не всі знають, що навіть ємність для маринування відіграє важливу роль у формуванні фінального смаку страви. Найкращим варіантом вважається глибока скляна тарілка. А ось алюміній не підходить категорично.

2. Маринад

Необхідно не тільки додати потрібні спеції, але й подбати про продукти, здатні надати м’ясу соковитості та м’якості. Як правило, важливу роль відіграє “щедре” додавання цибулі. Також потрібно подбати про наявність кислих компонентів, які сприяють пом’якшенню м’яса.

3. Час дії

Деякі види м’яса краще маринувати всю ніч – за такого підходу шашлик виходить максимально смачним. Однак у середньому потрібно трохи більше 1-2 годин. Менше години маринувати м’ясо безглуздо.

4. Сіль

Деякі припускаються серйозної помилки – додають сіль прямо в маринад. Через це м’ясо виходить сухим та жорстким. Найкраще додавати невелику кількість солі безпосередньо перед приготуванням. На кілограм шашлику потрібно не більше однієї маленької ложки солі.

5. Кількість маринаду

Іноді створюється помилкове враження, що надлишок маринаду піде шашлику лише на користь. Але насправді це не так. Найкраще провести попередню обробку м’яса перед приготуванням шашлику за допомогою паперового рушника.

6. Спірна роль оцту

Відомо, що деякі господині традиційно використовують оцет як один з важливих компонентів для приготування маринаду. Вони вважають, що оцет допомагає м’ясу стати м’якшим. Проте досвідчені кулінари знають, що при використанні продукту волокна м’яса виходять дуже грубими.

7. Час готування

Загалом шашлику потрібно не більше 20 хвилин для повної готовності. Якщо збільшити час дії, то високий ризик перетримати м’ясо. Також варто знати про те, що перевертати шампури варто кожні півхвилини.

Найкращий чай для печінки - пийте до трьох чашок на день

четвер, 25 грудень 2025, 18:13

Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...

Розставлено крапки над "і": Чи може зелений чай знизити тиск

четвер, 25 грудень 2025, 17:45

Зелений чай - популярний напій, що містить рослинні сполуки, які пов'язують із поліпшенням здоров'я серця. Дослідження показують, що він може навіть знижувати артеріальний тиск. Однак надмірне вживання може призвести до проблем, таких як побічні ефекти...