ТОП-7 секретів від досвідчених кухарів, які допоможуть зробити м’ясо для шашлику м’якшим

Всі ми полюбляємо відпочинок на природі, а особливе задоволення та релакс отримуємо, скуштувавши смачний шашлик. Для цього, зрозуміло, необхідно знати та використовувати деякі кулінарні хитрощі, передають Патріоти України.

Секрети смачного шашлика

  1. Посуд для маринування

Не всі знають, що навіть ємність для маринування відіграє важливу роль у формуванні фінального смаку страви. Найкращим варіантом вважається глибока скляна тарілка. А ось алюміній не підходить категорично.

2. Маринад

Необхідно не тільки додати потрібні спеції, але й подбати про продукти, здатні надати м’ясу соковитості та м’якості. Як правило, важливу роль відіграє “щедре” додавання цибулі. Також потрібно подбати про наявність кислих компонентів, які сприяють пом’якшенню м’яса.

3. Час дії

Деякі види м’яса краще маринувати всю ніч – за такого підходу шашлик виходить максимально смачним. Однак у середньому потрібно трохи більше 1-2 годин. Менше години маринувати м’ясо безглуздо.

4. Сіль

Деякі припускаються серйозної помилки – додають сіль прямо в маринад. Через це м’ясо виходить сухим та жорстким. Найкраще додавати невелику кількість солі безпосередньо перед приготуванням. На кілограм шашлику потрібно не більше однієї маленької ложки солі.

5. Кількість маринаду

Іноді створюється помилкове враження, що надлишок маринаду піде шашлику лише на користь. Але насправді це не так. Найкраще провести попередню обробку м’яса перед приготуванням шашлику за допомогою паперового рушника.

6. Спірна роль оцту

Відомо, що деякі господині традиційно використовують оцет як один з важливих компонентів для приготування маринаду. Вони вважають, що оцет допомагає м’ясу стати м’якшим. Проте досвідчені кулінари знають, що при використанні продукту волокна м’яса виходять дуже грубими.

7. Час готування

Загалом шашлику потрібно не більше 20 хвилин для повної готовності. Якщо збільшити час дії, то високий ризик перетримати м’ясо. Також варто знати про те, що перевертати шампури варто кожні півхвилини.

Дивіться уважно, що їсте на сніданок! Ці продукти можуть скоротити тривалість життя

неділя, 12 жовтень 2025, 5:40

Сніданок задає тон всьому дню, тому важливо обирати продукти, що підтримують здоров’я та енергію. На жаль, деякі звичні страви можуть, навпаки, завдати шкоди організму, якщо їсти їх регулярно, передають Патріоти України. Дієтологи виділили кілька проду...

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...