Торт, який ми всі любимо із дитинства: Як приготувати смачний "Медовик" з горіхами

У кожної господині є фірмовий рецепт домашніх солодощів, які вона готує на святкові заходи. Здивуйте своїх рідних і близьких Медовиком із горіхами. Патріоти України діляться з вами простим і смачним рецептом.

Інгредієнти для коржів: мед (200 г), цукор (200 г), яйця (4 шт.), сода (0,5 ч. л.), борошно (500 г), вершкове масло (для змазування форми), горіхи (за бажанням).

Інгредієнти для крему: сметана (750 г), цукрова пудра (150 г), волоські горіхи (500 г).

Приготування:

У глибоку миску наливаємо рідкий мед, потім додаємо до нього цукор і соду, ретельно перемішуємо вінчиком. Зазначимо: якщо мед зацукрований, його необхідно попередньо розтопити.

В окремий посуд розбиваємо 3 великих або 4 дрібних яєць, трохи збиваємо вінчиком, а потім поступово вливаємо в цукрово-медову суміш.

Борошно просіваємо через сито, а потім порціями вводимо в рідке тісто, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Має вийти в'язке тісто - його необхідно поставити в холодильник мінімум на 6-8 годин.

Горіхи чистимо, просушуємо в духовці або на сковороді до золотистого кольору і подрібнюємо або рубаємо ножем.

Після зазначеного проміжку часу дістаємо тісто з холодильника, за бажанням додаємо в нього подрібнені качалкою горіхи, а потім ділимо його на три рівні частини. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї першу частину тіста і ставимо в розігріту до 180°С духовку приблизно на 15-20 хвилин. Після випікання тісто має стати гарного золотистого відтінку і збільшитися у 2-3 рази.

Робимо те саме з двома іншими порціями тіста. Потім загортаємо кожен корж у харчову плівку і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.

Приступаємо до приготування крему. Беремо жирну сметану і збиваємо її із цукровою пудрою за допомогою міксера до утворення густої маси.

Починаємо збирати торт. Ставимо перший корж на блюдо, змащуємо його 1/3 сметанного крему, потім посипаємо горіхами. Робимо те ж саме з іншими коржами, а також обмазуємо торт кремом з усіх боків. Зверху і по бокам щедро прикрашаємо горіхами.

Залишаємо Медовик приблизно на 2 години при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник на 6-8 годин. За цей час коржі повинні добре просочитися кремом.

Перед подачею його також можна додатково задекорувати ягодами або фруктами.

Джерело: Апостроф

Медовий Спас, або Маковій: П'ять традиційних смаколиків, які готують на свято

субота, 13 серпень 2022, 8:55

Медовий Спас чи Маковій цьогоріч припадає на 14 серпня. Це свято відкриває сезон серпневих Спасів, після якого буде ще Яблучний і Горіховий. Традиційно на це свято їдять освячений мед і страви з ним,Є передають Патріоти України. Не менш популярним є і ...

Найсмачніша і неймовірно корисна заправка до борщу на зиму - дуже простий "секретний" рецепт

п’ятниця, 12 серпень 2022, 8:56

Борщ - улюблена страва всіх українців. Без борщу неможливо уявити сімейний обід. Умілі господині часто роблять літні заготовки для борщу на зиму, щоб балувати корисними закрутками взимку, передають Патріоти України. Розповімо вам дуже простий та швидши...