Торт, який ми всі любимо із дитинства: Як приготувати смачний "Медовик" з горіхами

У кожної господині є фірмовий рецепт домашніх солодощів, які вона готує на святкові заходи. Здивуйте своїх рідних і близьких Медовиком із горіхами. Патріоти України діляться з вами простим і смачним рецептом.

Інгредієнти для коржів: мед (200 г), цукор (200 г), яйця (4 шт.), сода (0,5 ч. л.), борошно (500 г), вершкове масло (для змазування форми), горіхи (за бажанням).

Інгредієнти для крему: сметана (750 г), цукрова пудра (150 г), волоські горіхи (500 г).

Приготування:

У глибоку миску наливаємо рідкий мед, потім додаємо до нього цукор і соду, ретельно перемішуємо вінчиком. Зазначимо: якщо мед зацукрований, його необхідно попередньо розтопити.

В окремий посуд розбиваємо 3 великих або 4 дрібних яєць, трохи збиваємо вінчиком, а потім поступово вливаємо в цукрово-медову суміш.

Борошно просіваємо через сито, а потім порціями вводимо в рідке тісто, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Має вийти в'язке тісто - його необхідно поставити в холодильник мінімум на 6-8 годин.

Горіхи чистимо, просушуємо в духовці або на сковороді до золотистого кольору і подрібнюємо або рубаємо ножем.

Після зазначеного проміжку часу дістаємо тісто з холодильника, за бажанням додаємо в нього подрібнені качалкою горіхи, а потім ділимо його на три рівні частини. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї першу частину тіста і ставимо в розігріту до 180°С духовку приблизно на 15-20 хвилин. Після випікання тісто має стати гарного золотистого відтінку і збільшитися у 2-3 рази.

Робимо те саме з двома іншими порціями тіста. Потім загортаємо кожен корж у харчову плівку і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.

Приступаємо до приготування крему. Беремо жирну сметану і збиваємо її із цукровою пудрою за допомогою міксера до утворення густої маси.

Починаємо збирати торт. Ставимо перший корж на блюдо, змащуємо його 1/3 сметанного крему, потім посипаємо горіхами. Робимо те ж саме з іншими коржами, а також обмазуємо торт кремом з усіх боків. Зверху і по бокам щедро прикрашаємо горіхами.

Залишаємо Медовик приблизно на 2 години при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник на 6-8 годин. За цей час коржі повинні добре просочитися кремом.

Перед подачею його також можна додатково задекорувати ягодами або фруктами.

Джерело: Апостроф

Перекус за 5 хвилин! Рецепт легендарного американського сендвіча флаффернаттер

середа, 20 жовтень 2021, 18:15

Сендвіч флаффернаттер - це справжня американська класика: ситно, жирно та солодко. Ця страва набула популярності в США у 1917 році кухарем Арчибальтом Куері. Він спершу винайшов рідкий крем з зефіру, а далі об'єднав його з тостами та арахісовою пастою,...

Хіти тижня. Всього за 20 хвилин! Як приготувати ідеальну запечену картоплю - секрети шеф-кухаря

середа, 20 жовтень 2021, 18:00

Американський шеф-кухар Ден Клугер розкрив свій секрет приготування ідеальної картоплі з хрусткою скоринкою. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Шеф розповів, що для приготування страви вам знадобиться всього 20 хвилин. І картоплю попер...