Традиційна галицька страва: Рецепт святкового вафельного рулету

Празники на Галичині відзначають із розмахом. Усі родичі та друзі збираються за столом, що аж угинається під наїдками. І, звісно ж, на ньому вдосталь солодощів. Але тортів ви серед них не знайдете – тут головують пляцки та рулети, зазначають Патріоти України.

Казковою атмосферою оповита солодка частина святкового стола. Пляцки та рулети господині починають готувати за кілька днів до визначної дати. І їх різноманіття просто вражає! Рецепти передаються з покоління в покоління. Одним зі старовинних галицьких смаколіків є вафельний рулет.

Рецепт вафельного рулету

Час: 45 хвилин
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 2 пластини квадратної вафлі;

Начинка 1:

  • 180 грам шоколадного крекеру;
  • 25 грам какао;
  • 350 грам води;
  • 180 грам цукру;

Начинка 2:

  • 50 грам кокосової стружки;
  • 130 грам молока;
  • 200 грам масла;
  • 100 г цукрової пудри.

Для желе:

  • 1 пачка улюбленої галяретки (желе);
  • 300 грам води.

Приготування:

  1. Для початку необхідно приготувати галяретку. Для цього потрібно розвести у 300 грамі окропу галеретку і залити її у форму для повного застигання.
  2. Коли желе застигне готуємо шоколадну начинку.
  3. Печиво висипте і блендер і подрібніть до консистенції крихт.
  4. Доведіть до кипіння воду із цукром та всипте сюди какао із
  5. Доводимо до кипіння воду з цукром, та всипаємо какао змішане зі печивом.
  6. Масу необхідно швидко перемішати та розділити на 2 вафлі. Розмащуємо поки маса ще гаряча не доходячи 2 сантиметри до краю.
  7. Кокосову стружку заливайте гарячим молоком та поставте вистигати.
  8. Візьміть масло (тільки кімнатної температури) та збийте з пудрою до отримання однорідної пишної маси. Додайте сюди кокосову стружку.
  9. Коли шоколадний шар повністю охолоне, наносимо кокосовий крем, залишаючи вільними краї (близько 2 сантиметри)
  10. Галяретку розділяємо на 2 частини та розкладаємо порівну на 2 вафлі.
  11. Обережно скручуємо рулет у пергамент.
  12. Останні 2 сантиметри без крему змащуємо окропом.

Нехай смакує!


А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...