Традиційна страва до Святвечора: Рецепт справжнього борщу "з вушками"

До нас наближається Різдво 7 січня, яке має чудову традицію Святвечора - збирати всю родину за святковим столом, на якому мають бути присутні 12 страв. Саме 6 січня закінчується Різдвяний піст, тому всі смаколики мають бути пісними. Патріоти України пропонують вам приготувати пісний борщ "з вушками".

Інгредієнти для пісного борщу:

  • сушені гриби - 150 г,
  • буряк - 500 г,
  • морква - 100 г,
  • буряковий квас - 400 г,
  • борошно - 50 г,
  • вершкове масло - 100 г,
  • сіль, перець - за смаком.

Сушені гриби промийте й відваріть. Буряки, моркву почистіть й теж відваріть. З'єднайте овочевий і грибний відвари.

Буряки наріжте соломкою, вкиньте у відвар, заправте сіллю, перцем, буряковим квасом, додайте борошно, підсмажене на вершковому маслі, і добре прокип'ятіть борщ.

Подають такий борщ разом з "вушками".

Вушка для борщу

  • Пшеничне борошно - 1,5 склянки,
  • Вода - 0,5 склянки,
  • Вершкове масло або маргарин - 2 ст. ложки,
  • Сіль - за смаком.

Для начинки: гриби сушені або свіжі, цибуля, сіль, рослинна олія.

Замісіть тісто як на пельмені. Для начинки потрібні сушені або свіжі гриби. Якщо гриби сушені, то їх треба замочити у воді, а потім відварити. Якщо свіжі, то досить їх відварити.

Злегка підсмажте цибулю. Варені гриби відцідіть від води, дрібно поріжте і додайте в цибулю і трішки посмажте.

Тісто розкачайте на маленькі кружечки, покладіть начинку з грибів і зліпіть таким же чином, як ліпляться пельмені та відваріть в підсоленій воді протягом хвилини.

Джерело: РБК-Styler

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...