Традиційна страва до Святвечора: Рецепт справжнього борщу "з вушками"

До нас наближається Різдво 7 січня, яке має чудову традицію Святвечора - збирати всю родину за святковим столом, на якому мають бути присутні 12 страв. Саме 6 січня закінчується Різдвяний піст, тому всі смаколики мають бути пісними. Патріоти України пропонують вам приготувати пісний борщ "з вушками".

Інгредієнти для пісного борщу:

  • сушені гриби - 150 г,
  • буряк - 500 г,
  • морква - 100 г,
  • буряковий квас - 400 г,
  • борошно - 50 г,
  • вершкове масло - 100 г,
  • сіль, перець - за смаком.

Сушені гриби промийте й відваріть. Буряки, моркву почистіть й теж відваріть. З'єднайте овочевий і грибний відвари.

Буряки наріжте соломкою, вкиньте у відвар, заправте сіллю, перцем, буряковим квасом, додайте борошно, підсмажене на вершковому маслі, і добре прокип'ятіть борщ.

Подають такий борщ разом з "вушками".

Вушка для борщу

  • Пшеничне борошно - 1,5 склянки,
  • Вода - 0,5 склянки,
  • Вершкове масло або маргарин - 2 ст. ложки,
  • Сіль - за смаком.

Для начинки: гриби сушені або свіжі, цибуля, сіль, рослинна олія.

Замісіть тісто як на пельмені. Для начинки потрібні сушені або свіжі гриби. Якщо гриби сушені, то їх треба замочити у воді, а потім відварити. Якщо свіжі, то досить їх відварити.

Злегка підсмажте цибулю. Варені гриби відцідіть від води, дрібно поріжте і додайте в цибулю і трішки посмажте.

Тісто розкачайте на маленькі кружечки, покладіть начинку з грибів і зліпіть таким же чином, як ліпляться пельмені та відваріть в підсоленій воді протягом хвилини.

Джерело: РБК-Styler

Господиням на замітку! Як зварити буряк за 10 хвилин

неділя, 2 листопад 2025, 11:56

Страви з буряку є дуже популярними в Україні. Кулінарка Ксенія Радостіна поділилася в Instagram корисним лайфхаком, як за 10 хвилин приготувати буряк без плити та духовки, передають Патріоти України. Спосіб швидкого приготування буряка:. 1. Помийте, оч...

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...