Традиційна страва на різдвяні свята: Рецепт запеченого гусака, фаршированого яблуками та сухофруктами

Гусак, фарширований яблуками та сухофруктами. Фото: kitchen_by_alien/instagram.Гусака, фаршированого яблуками та сухофруктами найчастіше можна побачити на різдвяному або новорічному столі. Ця страва вже стала символом зимових свят і традиційно рік у рік з’являється на наших столах. Запечений гусак стане справжньою окрасою святкового столу та займе на ньому найпочесніше місце. Особливо виграшно він виглядатиме на новорічному столі. За допомогою цього простого покрокового рецепта ви легко приготуєте цю страву. Патріоти України пропонують рецепт, за яким коронне блюдо вийде соковитим та смачним.

Гусак, фарширований яблуками та сухофруктами

Інгредієнти:

  • гусак - 1 тушка,
  • вино - 100 мл.,
  • вода - 100 мл.,
  • перець чорний горошок - 5 шт.
  • гвоздика - 5 шт.,
  • яблуко - 3 шт.,
  • чорнослив - 5 шт.,
  • курага - 5 шт.,
  • лавровий лист - 3 шт.,
  • харчова сіль - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Беремо гусака, виймаємо хребет і маринуємо птаха в підсоленій гарячій воді з додаванням вина та спецій.
  2. Якщо вино червоне, спеції можна покласти, як на глінтвейн. Якщо біле, то будь-які на ваш смак.
  3. Маринуємо від однієї години до п'яти годин.
  4. Далі тушку фаршируємо яблуками та сухофруктами, зашиваємо та під фольгою відправляємо в духовку.
  5. Запікаємо при температурі 200 градусів із розрахунку тридцять хвилин на кілограм ваги, плюс 30 хв. на тушку.
  6. Наприкінці знімаємо фольгу і поливаємо соком, який утворився, щоб красиво запеклося. Смачного!
Джерело: НВ

А ви це знали? Який мед найкорисніший

четвер, 23 жовтень 2025, 23:10

Мед - не лише смачний, а й корисний продукт, що містить ферменти, вітаміни, мікроелементи та біологічно активні сполуки. Фахівці стверджують, що, вибираючи мед, потрібно купувати той, який стікає з ложки і складається книжкою, а не просто ллється цівко...

Продукти, які природно зменшують апетит: Що варто додати до раціону

четвер, 23 жовтень 2025, 18:12

Дієтологи назвали продукти, які допомагають контролювати голод і не переїдати. Додавши їх до раціону, можна легше підтримувати вагу й уникати постійного бажання щось перекусити, передають Патріоти України. Найефективніше зменшують апетит білкові продук...