До традиційного Святвечора, який українці відсвяткують 6 січня, в переддень Різдва, заведено готувати 12 пісних страв. Попри те, що в них нема й сліду м'яса, яєць чи молока, вони дуже різноманітні, оригінальні і смачні. Патріоти України пропонують вам приготувати українські пісні голубці з картоплею та грибами.
Картоплю очистіть і відваріть до готовності в підсоленій воді, потім воду злийте, а картоплю розімніть в пюре.
Гриби обсмажте з дрібно нарубаною цибулею і натертою на тертці морквою до золотистого кольору на олії, додайте в картопляне пюре, по необхідності додайте солі за смаком і трохи рубленого кропу, добре перемішайте.
Капустяне листя відваріть до м’якості у воді (воду не зливайте), зріжте грубі прожилки, начиніть листя картопляним пюре і сформуйте голубці.
На сковороді розігрійте трохи олії, обсмажте голубці з двох сторін, укладіть голубці у вільну каструлю.
У невеликій кількості води, в якій варилася капуста, розчиніть томатну пасту і трохи солі, залийте голубці так, щоб рідина злегка їх прикрила. Посипте рубаним кропом, додайте лавровий лист, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте на маленькому вогні 20-25 хвилин.
Курка — це доступне джерело білка, яке легко включити до складу різних рецептів. Якщо ви часто включаєте це м’ясо в раціон, це може мати як користь, так і певні ризики, передають Патріоти України. Все залежить від способу приготування: запечена або туш...
Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.