Традиційна українська страва: Рецепт волинських токмачів із квасолі й картоплі

Ніжні картопляно-квасолеві токмачі зазвичай подавали до наваристого капусняку або ж окремо, зі сметаною та шкварками. Приготуйте їх на обід – вас приємно здивує смак старовинної страви, радять Патріоти України.

Подавайте страву, рясно поливши смаженою цибулькою або шкварками. Смакують токмачі також із квашеними овочами або й просто з кисляком.

Рецепт волинських токмачів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8


Приготування:

  1. Звечора замочіть квасолю у воді. Уранці воду злийте, квасолю промийте під проточною водою й відваріть до готовності (15 – 30 хвилин після закипання).
  2. Картоплю ретельно помийте, почистьте й відваріть у підсоленій воді до готовності.
  3. Тим часом наріжте дрібними кубиками й обсмажте на олії цибулю. Коли вона стане прозорою, вимкніть вогонь.
  4. Злийте воду з відварених картоплі та квасолі. (За бажанням звільніть останню від шкірки). З'єднайте їх у каструлі й розімніть товкачем. Додайте смажену цибулю, спеції й розімніть масу ще раз.
  5. Дайте пюре трішки охолонути.
  6. А поки наріжте кубиками й обсмажте на розігрітій сковорідці сало, щоб жир витопився й у вас вийшли хрумкі шкварки (5 – 8 хвилин).
  7. З теплого картопляно-квасолевого пюре сформуйте колобки завбільшки із середню картоплину. Токмачі готові!
  8. За бажанням їх можна зарум'янити в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці (упродовж 10 – 15 хвилин).
  9. Подавайте токмачі до столу зі шкварками або сметаною. Смачного!
Джерело: 24 канал

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...