Традиційна українська страва: Рецепт волинських токмачів із квасолі й картоплі

Ніжні картопляно-квасолеві токмачі зазвичай подавали до наваристого капусняку або ж окремо, зі сметаною та шкварками. Приготуйте їх на обід – вас приємно здивує смак старовинної страви, радять Патріоти України.

Подавайте страву, рясно поливши смаженою цибулькою або шкварками. Смакують токмачі також із квашеними овочами або й просто з кисляком.

Рецепт волинських токмачів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8


Приготування:

  1. Звечора замочіть квасолю у воді. Уранці воду злийте, квасолю промийте під проточною водою й відваріть до готовності (15 – 30 хвилин після закипання).
  2. Картоплю ретельно помийте, почистьте й відваріть у підсоленій воді до готовності.
  3. Тим часом наріжте дрібними кубиками й обсмажте на олії цибулю. Коли вона стане прозорою, вимкніть вогонь.
  4. Злийте воду з відварених картоплі та квасолі. (За бажанням звільніть останню від шкірки). З'єднайте їх у каструлі й розімніть товкачем. Додайте смажену цибулю, спеції й розімніть масу ще раз.
  5. Дайте пюре трішки охолонути.
  6. А поки наріжте кубиками й обсмажте на розігрітій сковорідці сало, щоб жир витопився й у вас вийшли хрумкі шкварки (5 – 8 хвилин).
  7. З теплого картопляно-квасолевого пюре сформуйте колобки завбільшки із середню картоплину. Токмачі готові!
  8. За бажанням їх можна зарум'янити в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці (упродовж 10 – 15 хвилин).
  9. Подавайте токмачі до столу зі шкварками або сметаною. Смачного!
Джерело: 24 канал

Несподіваний ефект! Вчені заявили, що кава підвищує гостроту зору

середа, 17 грудень 2025, 13:10

Чашка ароматної кави вранці для багатьох людей є одним з перевірених способів розпочати день. Вчені виявили, що кофеїн покращує пильність та реакцію, передають Патріоти України. Крім того, у дослідженнях канадських вчених йдеться про те, що кофеїн спри...

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...