Традиційна українська страва: Рецепт волинських токмачів із квасолі й картоплі

Ніжні картопляно-квасолеві токмачі зазвичай подавали до наваристого капусняку або ж окремо, зі сметаною та шкварками. Приготуйте їх на обід – вас приємно здивує смак старовинної страви, радять Патріоти України.

Подавайте страву, рясно поливши смаженою цибулькою або шкварками. Смакують токмачі також із квашеними овочами або й просто з кисляком.

Рецепт волинських токмачів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8


Приготування:

  1. Звечора замочіть квасолю у воді. Уранці воду злийте, квасолю промийте під проточною водою й відваріть до готовності (15 – 30 хвилин після закипання).
  2. Картоплю ретельно помийте, почистьте й відваріть у підсоленій воді до готовності.
  3. Тим часом наріжте дрібними кубиками й обсмажте на олії цибулю. Коли вона стане прозорою, вимкніть вогонь.
  4. Злийте воду з відварених картоплі та квасолі. (За бажанням звільніть останню від шкірки). З'єднайте їх у каструлі й розімніть товкачем. Додайте смажену цибулю, спеції й розімніть масу ще раз.
  5. Дайте пюре трішки охолонути.
  6. А поки наріжте кубиками й обсмажте на розігрітій сковорідці сало, щоб жир витопився й у вас вийшли хрумкі шкварки (5 – 8 хвилин).
  7. З теплого картопляно-квасолевого пюре сформуйте колобки завбільшки із середню картоплину. Токмачі готові!
  8. За бажанням їх можна зарум'янити в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці (упродовж 10 – 15 хвилин).
  9. Подавайте токмачі до столу зі шкварками або сметаною. Смачного!
Джерело: 24 канал

А ви це знали? Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

вівторок, 10 червень 2025, 10:10

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на жаль, навіть із гарного фаршу...

Зупинитися важко, але: Скільки черешні можна їсти на день без негативних наслідків

вівторок, 10 червень 2025, 9:55

Кількість черешні, яку можна безпечно їсти на день, залежить від стану здоров’я, віку, рівня фізичної активності та індивідуальної реакції організму. Але загальні рекомендації виглядають так, передають Патріоти України. Черешню краще їсти між прийомами...