Кіфлики – солодка спадщина предків, рецепт цього десерту вже не один десяток років передається від покоління до покоління. Ця особлива локальна випічка Закарпаття має неймовірний смак, а ще це чудовий подарунок, оскільки кіфлики мають довгий час зберігання, зазначають Патріоти України.
Своїй назві кіфлики завдячують німецькому слову kipferl, це особливий вид рогаликів. В Україну закарпатська випічка прийшла з Угорщини.
Рецепт закарпатських кіфликів
Час: 2 години
Порцій: 4
Інгредієнти:
Тісто:
- 500 грам борошна;
- 250 грам масла;
- 4 яєчні жовтки;
- 150 грам сметани;
- 2 столові ложки цукру;
- дрібка солі;
Горіхова начинка:
- 250 грам волоських горіхів;
- 4 білки;
- 1 столова ложка цукру.
Вишнева начинка:
- 200 грам вишень;
- 50 грам цукру;
Для посипання:
Приготування:
- Для замішування тіста візьміть вершкове масло (воно має бути кімнатної температури) та поріжте на кубики.
- Масло висипте у глибоку миску та додайте до нього борошно, перетріть всі компоненти до стану крихти.
- Додайте у миску жовтки та сметану, замісіть тісто.
- Залишіть тісто у холодильнику на 1 годину.
- Для горіхової начинки подрібніть горіхи у блендері або у м'ясорубці.
- Додайте до горіхів білки збиті з цукром у піну. Все акуратно вимішайте.
- Для вишневої начинки вийняти з вишні кісточки, відцідити зайвий сік, вимішайте з цукром.
- Дістаньте тісто з холодильники та розділіть на 5 частин.
- Розкачайте з кожної частини коло, поділіть його на 8-12 сегментів-трикутників
- Викладаємо начинку на широку частину трикутничка і загортаємо рогалик, починаючи з широкої частини.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Викладіть кіфлики на деко і випікайте 20-30 хвилин.
- Гарячу випічку посипте цукровою пудрою.
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...