Кіфлики – солодка спадщина предків, рецепт цього десерту вже не один десяток років передається від покоління до покоління. Ця особлива локальна випічка Закарпаття має неймовірний смак, а ще це чудовий подарунок, оскільки кіфлики мають довгий час зберігання, зазначають Патріоти України.
Своїй назві кіфлики завдячують німецькому слову kipferl, це особливий вид рогаликів. В Україну закарпатська випічка прийшла з Угорщини.
Рецепт закарпатських кіфликів
Час: 2 години
Порцій: 4
Інгредієнти:
Тісто:
- 500 грам борошна;
- 250 грам масла;
- 4 яєчні жовтки;
- 150 грам сметани;
- 2 столові ложки цукру;
- дрібка солі;
Горіхова начинка:
- 250 грам волоських горіхів;
- 4 білки;
- 1 столова ложка цукру.
Вишнева начинка:
- 200 грам вишень;
- 50 грам цукру;
Для посипання:
Приготування:
- Для замішування тіста візьміть вершкове масло (воно має бути кімнатної температури) та поріжте на кубики.
- Масло висипте у глибоку миску та додайте до нього борошно, перетріть всі компоненти до стану крихти.
- Додайте у миску жовтки та сметану, замісіть тісто.
- Залишіть тісто у холодильнику на 1 годину.
- Для горіхової начинки подрібніть горіхи у блендері або у м'ясорубці.
- Додайте до горіхів білки збиті з цукром у піну. Все акуратно вимішайте.
- Для вишневої начинки вийняти з вишні кісточки, відцідити зайвий сік, вимішайте з цукром.
- Дістаньте тісто з холодильники та розділіть на 5 частин.
- Розкачайте з кожної частини коло, поділіть його на 8-12 сегментів-трикутників
- Викладаємо начинку на широку частину трикутничка і загортаємо рогалик, починаючи з широкої частини.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Викладіть кіфлики на деко і випікайте 20-30 хвилин.
- Гарячу випічку посипте цукровою пудрою.
Не кожна господиня вміє готувати смачні домашні пельмені, оскільки ця страва тільки здається простою в приготуванні. Насправді існує маса правил та нюансів, які помітно ускладнюють завдання кулінарів, передають Патріоти України. Курячі яйця. Багато гос...
Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...