Капустняк - це традиційна українська перша страва, яка представляє собою ситний густий суп з квашеної капусти. Готується він частіше на м'ясному бульйоні, але можна приготувати капустняк і без м'яса, передають Патріоти України.
Також замість квашеної капусти можна використати свіжу. У капустняк за бажанням можна додати пшоно, гриби, копчене сало.
Інгредієнти:
Для початку зваріть бульйон зі свинини. Капустняк на м'ясному бульйоні буде наваристішим і ситнішим. Поки вариться бульйон, поріжте картоплю. Додайте її разом із пшоном у бульйон, коли він буде готовий. Ще через 10-15 хвилин додайте в суп подрібнену цибулю.
Цибулю краще трохи обсмажити на сковороді. Потім додайте в каструлю квашену капусту. Можна змішати свіжу та квашену за смаком. Посоліть капустняк. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Наприкінці можна додати в суп дрібно посічену зелень. Подавайте капустняк зі сметаною. Смачного!
Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....
У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...