
Капустняк - це традиційна українська перша страва, яка представляє собою ситний густий суп з квашеної капусти. Готується він частіше на м'ясному бульйоні, але можна приготувати капустняк і без м'яса, передають Патріоти України.
Також замість квашеної капусти можна використати свіжу. У капустняк за бажанням можна додати пшоно, гриби, копчене сало.
Інгредієнти:
Для початку зваріть бульйон зі свинини. Капустняк на м'ясному бульйоні буде наваристішим і ситнішим. Поки вариться бульйон, поріжте картоплю. Додайте її разом із пшоном у бульйон, коли він буде готовий. Ще через 10-15 хвилин додайте в суп подрібнену цибулю.
Цибулю краще трохи обсмажити на сковороді. Потім додайте в каструлю квашену капусту. Можна змішати свіжу та квашену за смаком. Посоліть капустняк. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Наприкінці можна додати в суп дрібно посічену зелень. Подавайте капустняк зі сметаною. Смачного!
Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...
Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...