Традиційний український капустняк з пшоном - рецепт наваристого супу на м'ясному бульйоні

Капустняк - це традиційна українська перша страва, яка представляє собою ситний густий суп з квашеної капусти. Готується він частіше на м'ясному бульйоні, але можна приготувати капустняк і без м'яса, передають Патріоти України.

Також замість квашеної капусти можна використати свіжу. У капустняк за бажанням можна додати пшоно, гриби, копчене сало.

Інгредієнти:

  • свинина – 300 г
  • картопля – 5 шт
  • квашена капуста – 300 г
  • пшоно – 100 г
  • цибуля – 2 штуки
  • лаврове листя – 3 шт
  • сіль перець - за смаком.

Для початку зваріть бульйон зі свинини. Капустняк на м'ясному бульйоні буде наваристішим і ситнішим. Поки вариться бульйон, поріжте картоплю. Додайте її разом із пшоном у бульйон, коли він буде готовий. Ще через 10-15 хвилин додайте в суп подрібнену цибулю.

Цибулю краще трохи обсмажити на сковороді. Потім додайте в каструлю квашену капусту. Можна змішати свіжу та квашену за смаком. Посоліть капустняк. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Наприкінці можна додати в суп дрібно посічену зелень. Подавайте капустняк зі сметаною. Смачного!

Творять дива! ТОП-11 продуктів, які допоможуть покращити настрій

середа, 16 липень 2025, 17:30

Те, що ми їмо щодня, впливає не лише на наш зовнішній вигляд, а й на емоційний стан. Нестача необхідних поживних речовин у раціоні може спричинити втому, дратівливість і навіть депресію. передають Патріоти України. Проте, є продукти, які природним чино...

Чому не варто пити каву після 15:00: Лікарі пояснили, як це впливає на організм

середа, 16 липень 2025, 17:12

Хоч каву люблять мільйони, лікарі попереджають: не варто пити її після 15:00. За словами доктора Тома Нейлора, стимулювальний ефект кофеїну зберігається до 6 годин, і навіть одна чашка у другій половині дня може викликати, передають Патріоти України. П...