Традиційний український капустняк з пшоном - рецепт наваристого супу на м'ясному бульйоні

Капустняк - це традиційна українська перша страва, яка представляє собою ситний густий суп з квашеної капусти. Готується він частіше на м'ясному бульйоні, але можна приготувати капустняк і без м'яса, передають Патріоти України.

Також замість квашеної капусти можна використати свіжу. У капустняк за бажанням можна додати пшоно, гриби, копчене сало.

Інгредієнти:

  • свинина – 300 г
  • картопля – 5 шт
  • квашена капуста – 300 г
  • пшоно – 100 г
  • цибуля – 2 штуки
  • лаврове листя – 3 шт
  • сіль перець - за смаком.

Для початку зваріть бульйон зі свинини. Капустняк на м'ясному бульйоні буде наваристішим і ситнішим. Поки вариться бульйон, поріжте картоплю. Додайте її разом із пшоном у бульйон, коли він буде готовий. Ще через 10-15 хвилин додайте в суп подрібнену цибулю.

Цибулю краще трохи обсмажити на сковороді. Потім додайте в каструлю квашену капусту. Можна змішати свіжу та квашену за смаком. Посоліть капустняк. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Наприкінці можна додати в суп дрібно посічену зелень. Подавайте капустняк зі сметаною. Смачного!

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...