Треба лише півгодини! Смачні пиріжки на кефірі без дріжджів, які готуються буквально на ходу

Рум'яні, ароматні, з великою кількістю начинки вони стануть улюбленими і бажаними. Приготувати їх можна до вечері або у вихідний, усі продукти доступні, а тісту практично не потрібно відпочивати. Готувати їх можна з різними варіантами начинки, а випікати якщо є бажання навіть на сухій сковороді, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • кефір — 250 мл
  • яйце — 1 шт.
  • сіль -1/2 ч. л
  • цукор — 1 ст. л
  • сода — 1/2 ч. л
  • олія рослинна — 20 мл
  • борошно — 400 г

Для начинки:

  • картопля — 500-600 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • сирки плавлені — 2 шт.
  • масло вершкове — 30 г
  • зелень — за смаком
  • сіль, перець — за смаком
  • рослинна олія

Приготування:

Виливаємо в миску кефір, додаємо сіль, цукор, соду, вбиваємо яйце і добре перемішуємо за допомогою віночка. Вливаємо рослинну олію, ще раз перемішуємо, а потім вводимо борошно. В результаті отримуємо ніжне і м'яке тісто, яке злегка липне до рук. Готове тісто накриваємо і даємо йому відпочити, поки готуємо начинку.

Відварюємо картоплю в підсоленій воді, а потім, додавши вершкове масло, розминаємо до стану пюре. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Подрібнюємо зелень. Натираємо на крупній тертці сирки.

Відправляємо цибулю, натерті сирки і зелень до картоплі і добре перемішуємо. Тісто ділимо на 10-12 частин, з кожного шматочка формуємо колобок.

При необхідності злегка припилюємо робочу поверхню і качалку борошном. Розкачуємо колобок, на середину викладаємо столову ложку начинки і формуємо звичайний пиріжок.

Перевертаємо пиріжок швом вниз і розкочуємо за допомогою качалки. М'яке і податливе тісто не рветься, а начинка рівномірно розподіляється по всій площі. Пиріжок виходить плоским, буквально в півпальця у висоту.

Відправляємо пиріжки на добре розігріту сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо з обох сторін до утворення рум'яної скоринки на середньому вогні. Якщо готувати пиріжки на сухій сковороді, вони не будуть настільки золотистими, швидше такі пиріжки будуть нагадувати добре підрум'янені млинці. У будь-якому випадку пиріжки будуть смачними і апетитними. Такі пиріжки гарні як самі по собі, так і в поєднанні зі сметаною або кетчупом. Більш докладно про приготування швидких тонких пиріжків у відео:

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...