Треба просто підсмажити: Рецепт хрумкого смугастого печива без випікання у духовці

Смугасте печиво на сковородіТаке смугасте печиво – це справжня знахідка для кожної господині, яка любить дивувати свою сім`ю незвичайними смаколиками. Тісто для печива – елементарне і готується за лічені хвилини без додавання дріжджів. Але найбільша перевага та зручність смаколика у тому, що його не потрібно випікати у духовці, а можна просто посмажити на сковороді. Важливо лише зрозуміти, як повторити смугасте забарвлення. Рецептом смугастого печива на сковороді поділився фудблогер Денис Тимчук (kulynarist) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г
  • кукурудзяний крохмаль – 15 г
  • цукор – 60 г
  • згущене молоко – 40 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • какао – 2 ст. л.
  • ванілін – 1/2 ч. л.
  • вода – 100 мл
  • сіль

Спосіб приготування:

1. У миску просіяти борошно та крохмаль.

2. Налити згущене молоко.

3. Додати цукор, дрібку солі, ванілін та вершкове масло. Перемішати до однорідності.

4. Налити воду та замісити тісто.

5. Поділити тісто на 2 однакових частини. В одну з них насипати какао. Перемішати.

6. Кожну частину покласти в пакет і розкачати у два однакових прямокутники.

7. Зняти з тіста пакети. Покласти дві частини одна на одну та загорнути у трубочку. Покласти в морозильну камеру на 3 години.

8. Порізати трубочку тонкими порційними шматками.

8. Посмажити печиво у великій кількості олії. Викласти на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.

9. При подачі можна посипати цукровою пудрою.

Це справді працює! Як зберігати банани, щоб вони лишалися свіжими на п'ять днів довше

неділя, 9 листопад 2025, 12:10

Банани досить важко зберігати свіжими. Невдовзі ви можете помітити, що вони стають коричневими та розм’якшуються, а це означає, що їх можна використовувати лише для чогось на кшталт домашнього бананового хліба, передають Патріоти України. Але, як вияви...

Не робіть помилок! Ніколи не зберігайте молоко у цій частині холодильника - так воно швидко зіпсується

неділя, 9 листопад 2025, 8:14

Якщо ви зберігаєте молоко в дверцятах холодильника, це означає, що воно може швидше зіпсуватися. Адже коли ви відкриваєте їх, продукт потрапляє у зону перепаду температур, що впливає на його свіжість, передають Патріоти України. Натомість, вам слід "по...