Три методи, як правильно та без зайвих зусиль очистити оселедець від шкіри та кісток (схеми)

Як чистити оселедець

Оселедець часто використовують в багатьох стравах, тому важливо знати, як легко його очистити. Пропонуємо 3 різні методи, які точно знадобляться тим, хто мучиться з цим процесом, зазначають Патріоти України.

Існує кілька способів очищення шкіри, кісток оселедця, але кожен з них вимагає наявності певного набору інструментів. Щоб прискорити процес, до нього потрібно підготуватися заздалегідь. Отже, вам потрібно:

  • гострий ніж;
  • пінцет;
  • рукавички гумові;
  • обробна дошка, обгорнена харчовою плівкою;
  • кухонні ножиці.

Як очистити оселедець

Спосіб 1: класичний

Перед очищенням оселедця промийте його в холодній воді. Гострим ножем відріжте голову і хвіст і знову промийте рибу. Необхідно стежити, щоб дрібні кістки не потрапили в філе.

Розріжте нижню частину рибу вздовж від голови до хвоста. Витягніть внутрішні органи та ікру. Знову помийте рибу.

Зніміть шкірку. Це легко зробити, тримаючи рибу за боки. Витягніть кістки з філе, починаючи від голови і переходячи до хвоста. Оскільки кістки дуже дрібні, розріжте філе навпіл, а потім скористайтеся пінцетом.

Як правильно чистити оселедець / Фото 5-Minute Crafts

Спосіб 2: більш ґрунтовний

Перед тим як почистити оселедець, промийте його в холодній воді. Розріжте тулуб і витягніть нутрощі та шкіру, дотримуючись інструкцій методу 1.

Відірвіть хвіст, покрутивши його кілька разів у різні боки. Потім покладіть рибу і розріжте тулуб.

Тепер вам потрібно витягнути великі кістки. Візьміть оселедець обома руками, повернувши животом до себе. Великими пальцями обмацайте розташування хребта всередині риби.

Розділіть тушку на 2 половини, щоб "намацані" кістки залишилися на одній стороні оселедця. Акуратно притисніть хребет з внутрішньої сторони і витягніть кістки.

Очищення оселедця трьома методами / Фото 5-Minute Crafts

Спосіб №3: очищення ножицями

Цей спосіб найзручніший, тому що витягти нутрощі легше. Приготуйте та почистіть рибу так само, як описано в № 1.

Ножицями відріжте голову і хвіст, а потім розріжте рибу, щоб почистити шкіру. Витягніть нутрощі та кістки.

Очищення оселедця трьома методами / Фото 5-Minute Crafts


Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...