Існує кілька способів очищення шкіри, кісток оселедця, але кожен з них вимагає наявності певного набору інструментів. Щоб прискорити процес, до нього потрібно підготуватися заздалегідь. Отже, вам потрібно:
Спосіб 1: класичний
Перед очищенням оселедця промийте його в холодній воді. Гострим ножем відріжте голову і хвіст і знову промийте рибу. Необхідно стежити, щоб дрібні кістки не потрапили в філе.
Розріжте нижню частину рибу вздовж від голови до хвоста. Витягніть внутрішні органи та ікру. Знову помийте рибу.
Зніміть шкірку. Це легко зробити, тримаючи рибу за боки. Витягніть кістки з філе, починаючи від голови і переходячи до хвоста. Оскільки кістки дуже дрібні, розріжте філе навпіл, а потім скористайтеся пінцетом.
Спосіб 2: більш ґрунтовний
Перед тим як почистити оселедець, промийте його в холодній воді. Розріжте тулуб і витягніть нутрощі та шкіру, дотримуючись інструкцій методу 1.
Відірвіть хвіст, покрутивши його кілька разів у різні боки. Потім покладіть рибу і розріжте тулуб.
Тепер вам потрібно витягнути великі кістки. Візьміть оселедець обома руками, повернувши животом до себе. Великими пальцями обмацайте розташування хребта всередині риби.
Розділіть тушку на 2 половини, щоб "намацані" кістки залишилися на одній стороні оселедця. Акуратно притисніть хребет з внутрішньої сторони і витягніть кістки.
Спосіб №3: очищення ножицями
Цей спосіб найзручніший, тому що витягти нутрощі легше. Приготуйте та почистіть рибу так само, як описано в № 1.
Ножицями відріжте голову і хвіст, а потім розріжте рибу, щоб почистити шкіру. Витягніть нутрощі та кістки.
Відома істина: смак запеченого м’яса дуже залежить від маринаду, в якому воно побувало до запікання. Пропонуємо суміш для запікання реберець, яка зробить вашу страву неперевершеною, передають Патріоти України. Отож, на 1 кг реберець візьміть одну велик...
Запечена качка – не така вже й рідкісна страва на святковому столі. Але цей рецепт особливий, тому сподіваємося, що він стане гідним доповненням до вашого новорічного меню. Спробуйте, передають Патріоти України. Інгредієнти:Качка – 1 шт.Яблука – 2-3 шт...