Три методи, як правильно та без зайвих зусиль очистити оселедець від шкіри та кісток (схеми)

Як чистити оселедець

Оселедець часто використовують в багатьох стравах, тому важливо знати, як легко його очистити. Пропонуємо 3 різні методи, які точно знадобляться тим, хто мучиться з цим процесом, зазначають Патріоти України.

Існує кілька способів очищення шкіри, кісток оселедця, але кожен з них вимагає наявності певного набору інструментів. Щоб прискорити процес, до нього потрібно підготуватися заздалегідь. Отже, вам потрібно:

  • гострий ніж;
  • пінцет;
  • рукавички гумові;
  • обробна дошка, обгорнена харчовою плівкою;
  • кухонні ножиці.

Як очистити оселедець

Спосіб 1: класичний

Перед очищенням оселедця промийте його в холодній воді. Гострим ножем відріжте голову і хвіст і знову промийте рибу. Необхідно стежити, щоб дрібні кістки не потрапили в філе.

Розріжте нижню частину рибу вздовж від голови до хвоста. Витягніть внутрішні органи та ікру. Знову помийте рибу.

Зніміть шкірку. Це легко зробити, тримаючи рибу за боки. Витягніть кістки з філе, починаючи від голови і переходячи до хвоста. Оскільки кістки дуже дрібні, розріжте філе навпіл, а потім скористайтеся пінцетом.

Як правильно чистити оселедець / Фото 5-Minute Crafts

Спосіб 2: більш ґрунтовний

Перед тим як почистити оселедець, промийте його в холодній воді. Розріжте тулуб і витягніть нутрощі та шкіру, дотримуючись інструкцій методу 1.

Відірвіть хвіст, покрутивши його кілька разів у різні боки. Потім покладіть рибу і розріжте тулуб.

Тепер вам потрібно витягнути великі кістки. Візьміть оселедець обома руками, повернувши животом до себе. Великими пальцями обмацайте розташування хребта всередині риби.

Розділіть тушку на 2 половини, щоб "намацані" кістки залишилися на одній стороні оселедця. Акуратно притисніть хребет з внутрішньої сторони і витягніть кістки.

Очищення оселедця трьома методами / Фото 5-Minute Crafts

Спосіб №3: очищення ножицями

Цей спосіб найзручніший, тому що витягти нутрощі легше. Приготуйте та почистіть рибу так само, як описано в № 1.

Ножицями відріжте голову і хвіст, а потім розріжте рибу, щоб почистити шкіру. Витягніть нутрощі та кістки.

Очищення оселедця трьома методами / Фото 5-Minute Crafts


Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...