Три методи, як правильно та без зайвих зусиль очистити оселедець від шкіри та кісток (схеми)

Як чистити оселедець

Оселедець часто використовують в багатьох стравах, тому важливо знати, як легко його очистити. Пропонуємо 3 різні методи, які точно знадобляться тим, хто мучиться з цим процесом, зазначають Патріоти України.

Існує кілька способів очищення шкіри, кісток оселедця, але кожен з них вимагає наявності певного набору інструментів. Щоб прискорити процес, до нього потрібно підготуватися заздалегідь. Отже, вам потрібно:

  • гострий ніж;
  • пінцет;
  • рукавички гумові;
  • обробна дошка, обгорнена харчовою плівкою;
  • кухонні ножиці.

Як очистити оселедець

Спосіб 1: класичний

Перед очищенням оселедця промийте його в холодній воді. Гострим ножем відріжте голову і хвіст і знову промийте рибу. Необхідно стежити, щоб дрібні кістки не потрапили в філе.

Розріжте нижню частину рибу вздовж від голови до хвоста. Витягніть внутрішні органи та ікру. Знову помийте рибу.

Зніміть шкірку. Це легко зробити, тримаючи рибу за боки. Витягніть кістки з філе, починаючи від голови і переходячи до хвоста. Оскільки кістки дуже дрібні, розріжте філе навпіл, а потім скористайтеся пінцетом.

Як правильно чистити оселедець / Фото 5-Minute Crafts

Спосіб 2: більш ґрунтовний

Перед тим як почистити оселедець, промийте його в холодній воді. Розріжте тулуб і витягніть нутрощі та шкіру, дотримуючись інструкцій методу 1.

Відірвіть хвіст, покрутивши його кілька разів у різні боки. Потім покладіть рибу і розріжте тулуб.

Тепер вам потрібно витягнути великі кістки. Візьміть оселедець обома руками, повернувши животом до себе. Великими пальцями обмацайте розташування хребта всередині риби.

Розділіть тушку на 2 половини, щоб "намацані" кістки залишилися на одній стороні оселедця. Акуратно притисніть хребет з внутрішньої сторони і витягніть кістки.

Очищення оселедця трьома методами / Фото 5-Minute Crafts

Спосіб №3: очищення ножицями

Цей спосіб найзручніший, тому що витягти нутрощі легше. Приготуйте та почистіть рибу так само, як описано в № 1.

Ножицями відріжте голову і хвіст, а потім розріжте рибу, щоб почистити шкіру. Витягніть нутрощі та кістки.

Очищення оселедця трьома методами / Фото 5-Minute Crafts


Все просто! Як швидко відмити руки від соку вареного буряку

субота, 7 червень 2025, 6:12

З буряка можна приготувати чимало смачних страв. Насамперед згадуються борщ, вінегрет та оселедець під шубою, передають Патріоти України. Однак створення цих страв часто супроводжується неприємним процесом. Йдеться про забруднення рук буряковим соком, ...

Лише спробуйте! Який продукт зробить котлети смачнішими

п’ятниця, 6 червень 2025, 23:10

Не у всіх господинь котлети виходять смачні. Виявляється, вся справа в інгредієнтах. Якщо в процесі приготування котлет змінити лише один інгредієнт, то результат вас вразить. Котлети будуть фантастично чарівними, передають Патріоти України. Якщо ви ви...