Три перевірені способи: Як уникнути розбризкування жиру під час смаження

Смажена їжа завжди була, є і буде частиною нашого життя. Чи то вдома, чи то в ресторані, таку їжу люблять усі, передають Патріоти України.

Жарка продуктів - найпоширеніший спосіб приготування їжі. Насправді це, мабуть, найпростіший спосіб приготування їжі. Але проблема в тому, що при жарінні їжі може виділятися багато жиру та олії, які, в процесі приготування, сильно бризкають.

Бризки олії є одним із найпоширеніших ризиків для здоров'я на кухні. Вони можуть не тільки викликати серйозні опіки, а й спричинити слизьку кухонну підлогу. Щоб цього не сталося, ми знайшли пару лайфхаків про те, як запобігти розбризкуванню олії під час смаження.

Що зробити, щоб олія не бризкала

  1. Наливши масло в сковороду, посипте зверху кілька щіпок солі. Сіль допомагає запобігти розбризкуванню олії під час приготування. Також сіль вбирає частину вологи з їжі, що допомагає запобігти розбризкуванню олії.
  2. Відомо, що вода та олія не змішуються. Коли вода вступає в контакт із гарячою олією, вона випаровується. Якщо краплі знаходяться під поверхнею олії, вони піднімаються вгору і змушують масло розбризкуватися, що може призвести до травм будь-кого, хто знаходиться поблизу. Тому важливо стежити за тим, щоб під час смаження поблизу не було води.
  3. Якщо ви не хочете, щоб масло розбризкувалося на вас і вашу кухню, акуратно кладіть їжу на сковороду, а не кидайте її. Крім того, не лийте занадто багато олії, так як вона розширюється при нагріванні і може призвести до бризок.

Смакота! Картопляні деруни без яєць та борошна

неділя, 25 травень 2025, 21:08

Що приготувати, якщо залишилися тільки картопля та цибуля на кухні, а в магазин іти зовсім не хочеться. Гарним вибором стануть деруни. Це ситна та ароматна страва, яка подобається дорослим та дітям, передають Патріоти України. Приготувати улюблені бага...

Інгредієнт, з яким гречка гарантовано буде смачною

неділя, 25 травень 2025, 19:09

Гречана каша – гарнір популярний, але не всі господині знають, як приготувати гречку розсипчастою та смачною. Мало того, що гречка часто виходить рідкою, так ще й несмачною. З додаванням одного інгредієнта, гречка набуде насиченого та яскравого смаку, ...