Три перевірені способи: Як уникнути розбризкування жиру під час смаження

Смажена їжа завжди була, є і буде частиною нашого життя. Чи то вдома, чи то в ресторані, таку їжу люблять усі, передають Патріоти України.

Жарка продуктів - найпоширеніший спосіб приготування їжі. Насправді це, мабуть, найпростіший спосіб приготування їжі. Але проблема в тому, що при жарінні їжі може виділятися багато жиру та олії, які, в процесі приготування, сильно бризкають.

Бризки олії є одним із найпоширеніших ризиків для здоров'я на кухні. Вони можуть не тільки викликати серйозні опіки, а й спричинити слизьку кухонну підлогу. Щоб цього не сталося, ми знайшли пару лайфхаків про те, як запобігти розбризкуванню олії під час смаження.

Що зробити, щоб олія не бризкала

  1. Наливши масло в сковороду, посипте зверху кілька щіпок солі. Сіль допомагає запобігти розбризкуванню олії під час приготування. Також сіль вбирає частину вологи з їжі, що допомагає запобігти розбризкуванню олії.
  2. Відомо, що вода та олія не змішуються. Коли вода вступає в контакт із гарячою олією, вона випаровується. Якщо краплі знаходяться під поверхнею олії, вони піднімаються вгору і змушують масло розбризкуватися, що може призвести до травм будь-кого, хто знаходиться поблизу. Тому важливо стежити за тим, щоб під час смаження поблизу не було води.
  3. Якщо ви не хочете, щоб масло розбризкувалося на вас і вашу кухню, акуратно кладіть їжу на сковороду, а не кидайте її. Крім того, не лийте занадто багато олії, так як вона розширюється при нагріванні і може призвести до бризок.

Діти оцінять! Як приготувати повітряний десерт з шоколаду та молока

субота, 18 травень 2024, 17:12

Не дивуйтеся, але з двох інгредієнтів дійсно можна приготувати дуже смачний десерт. Хтось може сказати, що шоколад вже й сам по собі є десертом. Так, звичайно, але нова форма цікавить також. Отже, читайте простий до геніальності рецепт десерту. Вам пот...

Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

субота, 18 травень 2024, 12:15

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою. Качку потрібно ...