Три перевірені способи: Як уникнути розбризкування жиру під час смаження

Смажена їжа завжди була, є і буде частиною нашого життя. Чи то вдома, чи то в ресторані, таку їжу люблять усі, передають Патріоти України.

Жарка продуктів - найпоширеніший спосіб приготування їжі. Насправді це, мабуть, найпростіший спосіб приготування їжі. Але проблема в тому, що при жарінні їжі може виділятися багато жиру та олії, які, в процесі приготування, сильно бризкають.

Бризки олії є одним із найпоширеніших ризиків для здоров'я на кухні. Вони можуть не тільки викликати серйозні опіки, а й спричинити слизьку кухонну підлогу. Щоб цього не сталося, ми знайшли пару лайфхаків про те, як запобігти розбризкуванню олії під час смаження.

Що зробити, щоб олія не бризкала

  1. Наливши масло в сковороду, посипте зверху кілька щіпок солі. Сіль допомагає запобігти розбризкуванню олії під час приготування. Також сіль вбирає частину вологи з їжі, що допомагає запобігти розбризкуванню олії.
  2. Відомо, що вода та олія не змішуються. Коли вода вступає в контакт із гарячою олією, вона випаровується. Якщо краплі знаходяться під поверхнею олії, вони піднімаються вгору і змушують масло розбризкуватися, що може призвести до травм будь-кого, хто знаходиться поблизу. Тому важливо стежити за тим, щоб під час смаження поблизу не було води.
  3. Якщо ви не хочете, щоб масло розбризкувалося на вас і вашу кухню, акуратно кладіть їжу на сковороду, а не кидайте її. Крім того, не лийте занадто багато олії, так як вона розширюється при нагріванні і може призвести до бризок.

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...