Три страви закарпатської кухні: Голубці, печені овочі та суп

Ідеями для приготування пісних страв ділиться на своєму ютуб-каналі закарпатка Ольга Салкай, зазначають Патріоти України.

Найсуворіший серед постів триватиме до 2 травня, тож рецепти можуть згодитися тим, хто як кажуть на Закарпатті "не порзниться".

Перші у списку для приготування - пісні голубці з картоплею.

Для приготування потрібно:

  • Сухі білі гриби 2 пригорщі
  • Картопля сира 2-3 шт
  • Картопля варена 2-3 шт
  • Рис 100 гр (сирий)
  • Цибуля 2-3 шт
  • Морква 2 шт
  • Болгарський перець
  • 1/2 шт Грибний паштет
  • 250 гр Сіль, перець за смаком
  • Солодка паприка 1 ч ложка
  • Соняшникова олія 4 ст ложки
  • Капуста 2 голіовки
  • Томатна паста 1 ст ложка

Для приготування запечених овочі за словами авторки каналу та Констянтина Грубича, який брав участь у записі цього відео потрібні усі овочі, які є на той момент у холодильнику. Але саме у цьому варіанті для рецепту взяли:

  • Баклажани – 500 г
  • Корінь селери – 200 г
  • Корінь петрушки – 300 г
  • Стовбурці броколі – 100 г
  • Кабачки – 500 г
  • Олія – 2 столові ложки
  • Сіль, прянощі до смаку


Пісний легкий суп із білими грибами Ольга Салкай радить готувати із сушених білих грибів (2-3 жменьки). Крім цього необхідно:

  • Картопля 1,5 кг
  • Рис 100 гр
  • Цибуля 1-2 шт
  • Морква 1 шт
  • Солодка паприка 1 ч ложка
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелень петрушки
  • 4-5 ст ложок олії



Діти точно оцінять! Як приготувати ніжні та повітряні пончики на молоці

понеділок, 19 травень 2025, 18:12

Молочні пончики, приготовлені вдома, будуть смачними та ніжними, якщо зробити правильне тісто. Повітряні, м’які, ароматні вироби порадують вас під час чаювання, передають Патріоти України. Для приготування пончиків беремо:. До молока додайте дріжджі та...

Як за кілька хвилин приготувати смачну карамель до млинців

понеділок, 19 травень 2025, 17:12

Млинці полюбляють всі. Їх готують з різними начинками, солоними й солодкими. Якщо в будинку є діти, то буває так, що поки всі млинці випечуться, дітвора вже частину з них з’їла ще гарячими. Такі вони смачні і без будь-якої начинки. Ми звикли що до млин...