Це буде вашою "фірмовою" стравою! Смачні закарпатські крученики з цибулею в ароматному сметанному соусі

Смачні закарпатські крученики з цибулею готуються дуже просто. Спробуйте і це стане вашою фірмовою стравою, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Свинина (балик,філе) – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Сметана (жирна) – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Оцет (яблучний) – 1 ст. л.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Цибуля зелена – 1/2 пуч.
  • Цукор (без гірки) – 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком) – 2 щіпки.
  • Перець чорний (за смаком) – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – 6 ст. л.

Приготування:

Одну цибулину відкладаємо, інші ріжемо півкільцями. Трохи мнемо руками, додаємо оцет, цукор і трохи солі. Залишаємо ненадовго.

М’ясо нарізаємо пластами, як на відбивні. Відбиваємо м’ясо гарненько. Солимо і перчимо за смаком. Можна додати інші спеції за вашим смаком.На кожен відбитий шматочок м’яса викладаємо частину цибулі. Щільно загортаємо.

Паніруємо в борошні і обсмажуємо на рослинній олії з усіх боків, на великому вогні. Можна закріпити зубочистками перед обсмаженням, ну а потім зняти. Якщо добре відбите м’ясо, то буде триматися і без них.

У сковороді розігріваємо 2-3 ложки олії і відправляємо цибулю, порізану півкільцями. Доводимо до легкого золотистого кольору, потім додаємо зелену цибулю і протушкуйте буквально хвилинку, не більше.

Потім до цибулі додаємо ложку борошна, перемішуємо, додаємо сметану і паприку, вливаємо трохи водички, буквально 100-150 мл. Щоб не було густо і наш соус потім повністю залив крученики. Солимо і перчимо за смаком. Можна додати улюблені спеції і зелень.

Рулетики складаємо у вогнетривку форму, заливаємо соусом. Відправляємо в розігріту духовку 200С на 25-30 хвилин. Смачного!

З кабачкової ікри можна приготувати смачний суп всього за 5 хвилин

п’ятниця, 31 січень 2025, 13:00

Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...