Це дуже смачно! Деруни по-селянськи з печінкою

Готуємо деруни по-селянськи. В якості начинки використовуємо курячу печінку, також можна взяти гриби або інші компоненти за смаком, передають Патріоти України.

Деруни за даним рецептом виходять пишними і м’якими. Страва готується дуже швидко, відмінно підійде для ситного і корисного сніданку. Подаються деруни в гарячому вигляді, обов’язково зі сметаною.

Необхідні продукти:

  • Картопля – 330 г
  • Куряча печінка – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 70 г
  • Борошно – 70 г
  • Сметана – 20 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/2 ч.л
  • Соняшникова олія – 6 ст.л

Покроковий процес приготування:

1. Печінку промийте, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в олії на сковорідці. Смажте печінку 5 хвилин на сильному вогні, щоб вона вийшла соковитою і м’якою всередині. Після смаження печінку трохи охолодіть.

2. Бульби картоплі очистіть, натріть на середній або великій тертці. Цибулю також натріть на тертці або подрібніть в блендері в пюре, додайте до картоплі.

3. Вбийте яйця, додайте сметану, перемішайте.

4. Перекиньте зі сковороди охололу печінку, перемішайте.

5. Всипте необхідну кількість борошна, сіль і перець за смаком.

6. Всі компоненти ретельно перемішайте.

7. Сковороду нагрійте, влийте олію. У гарячу олію столовою ложкою викладіть невелику порцію маси, формуючи круглі заготовки. Смажте деруни на середньому вогні під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку.

8. Таким чином посмажте всі екземпляри. Перед кожною новою порцією підливайте в сковороду олію.

9. Після смаження деруни викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подайте на стіл в теплому вигляді, доповніть сметаною. Смачного!

Є секрет! Що додати у фарш для котлет, щоб були соковиті

неділя, 23 лютий 2025, 7:12

Якщо ви хочете приготувати смачні та соковиті котлети, то обов’язково додайте у фарш інгредієнти, що втримають апетитний м’ясний сік. Лише досвідчені господині знають, що пісний фарш можна врятувати від сухості за допомогою замороженого вершкового масл...

Ви будете здивовані! Скільки хвилин можна тримати чайний пакетик в горнятку

неділя, 23 лютий 2025, 6:39

Чай у пакетиках створили, щоб зробити заварювання простішим і швидшим, особливо в дорозі, на роботі чи в інших не надто зручних умовах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Згодом така форма чаю прижилася, і багато людей відмовилися від трад...