Це дуже смачно! Тертий пиріг з вишнею - ніжне пісочне тісто і легка ягідна кислинка

Цей пиріг виходить досить красивий. Терте пісочне тісто виглядає зверху, як кучерики. Готується такий пиріг досить просто. В основі ніжне і пісочне тісто. А начинка - вишнева, злегка кисленька. Завдяки їй пиріг виходить не нудотно солодкий і відмінно підійде для сімейного чаювання, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 350 грамів пшеничного борошна
  • 120 мілілітрів води
  • 100 мілілітрів рослинної олії
  • 100 грамів цукру
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 10 грамів ванільного цукру

Для начинки:

  • 500 грамів вишні без кісточки
  • 50 грамів крохмалю
  • 70 грамів цукру

Починаємо приготування:

  1. У миску вливаємо воду, додаємо цукор, рослинна олія і ванільний цукор. Все перемішуємо ложкою, потім додаємо пшеничне борошно і розпушувач. Все знову перемішуємо і замішуємо м'яке тісто. Відрізаємо 13 частина тіста, кладемо в пакет і прибираємо в морозилку.
  2. Частину, що залишилася тесту кладемо в форму, розподіляємо і формуємо дно і бортики.
  3. Вишню кладемо в чашку, додаємо цукор і крохмаль. Отриману начинку викладаємо на тісто і розподіляємо. Одержаний шматочок тіста натираємо на тертці зверху на начинку. Якщо він не встиг застигнути, то просто відриваємо від нього шматочки і розкладаємо зверху.
  4. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачного!

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...