Це дуже смачно! Тертий пиріг з вишнею - ніжне пісочне тісто і легка ягідна кислинка

Цей пиріг виходить досить красивий. Терте пісочне тісто виглядає зверху, як кучерики. Готується такий пиріг досить просто. В основі ніжне і пісочне тісто. А начинка - вишнева, злегка кисленька. Завдяки їй пиріг виходить не нудотно солодкий і відмінно підійде для сімейного чаювання, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 350 грамів пшеничного борошна
  • 120 мілілітрів води
  • 100 мілілітрів рослинної олії
  • 100 грамів цукру
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 10 грамів ванільного цукру

Для начинки:

  • 500 грамів вишні без кісточки
  • 50 грамів крохмалю
  • 70 грамів цукру

Починаємо приготування:

  1. У миску вливаємо воду, додаємо цукор, рослинна олія і ванільний цукор. Все перемішуємо ложкою, потім додаємо пшеничне борошно і розпушувач. Все знову перемішуємо і замішуємо м'яке тісто. Відрізаємо 13 частина тіста, кладемо в пакет і прибираємо в морозилку.
  2. Частину, що залишилася тесту кладемо в форму, розподіляємо і формуємо дно і бортики.
  3. Вишню кладемо в чашку, додаємо цукор і крохмаль. Отриману начинку викладаємо на тісто і розподіляємо. Одержаний шматочок тіста натираємо на тертці зверху на начинку. Якщо він не встиг застигнути, то просто відриваємо від нього шматочки і розкладаємо зверху.
  4. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачного!

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...