Це може здивувати! Чому не потрібно мити печериці перед смаженням

Печериці не можна починати обсмажувати без попередньої обробки. Справа в тому, що на поверхні грибів майже завжди є зайві частинки. Це можуть бути як піщинки, так і цілі «шматочки» ґрунту. Усі забруднення потрібно видалити. І кулінари мають різні підходи для досягнення цієї мети, передають Патріоти України.

Подробиці

Одні господині просто промивають гриби. Інші відмовляються від використання води та чистять продукт за допомогою додаткових пристроїв. На перший погляд, немає важливого значення, який із способів вибрати.

Проте досвідчені кулінари наголошують: правильно проведена попередня процедура допоможе приготувати смачні гриби. А ось помилково обраний варіант очищення залишить блюдо блідим і без золотистої скоринки.

Неправильна дія

Промивати печериці перед приготуванням не треба. Ці гриби відрізняються сильними поглинаючими властивостями. Це означає, що волога збережеться усередині страви.

Результатом обсмажування таких грибів стане відсутність на поверхні рум’яності. Крім того, блюдо втратить яскраві смакові якості і може виявитися просто несмачною.

Правильна дія

Печериці потрібно чистити за допомогою губки. Достатньо лише легенько «пройтися» цим матеріалом на поверхні грибів.

Якщо забруднення є серйозними, можна обмежитися такою дією, як натирання шапочок грибів одну об другу.

Якщо на грибах є ділянки із сухістю, то їх треба зрізати ножем.

Іноді виникає ситуація, коли без води не обійтись. Таке буває за наявності важких забруднень. Зазвичай йдеться про пісок, який “забрався” настільки глибоко, що не виводиться губкою.

У цьому випадку печериці можна дуже швидко обдати водою (буквально кілька секунд). В цьому випадку вдасться забруднення видалити, і запобігти вбиранню стравою вологи.

Господиням на замітку! Чи може консервація "переморозитися" в погребі, і як це впливає на її якість

понеділок, 24 лютий 2025, 19:30

Домашня консервація - це популярний спосіб зберегти овочі, фрукти та ягоди на зиму, але що робити, якщо взимку температура в погребі падає нижче нуля? Чи може консервація "переморозитися", і як це позначиться на її смаку, консистенції та безпеці? РБК-У...

Не гірше, ніж у ресторані: ТОП-5 порад тим, хто хоче приготувати суші вдома

понеділок, 24 лютий 2025, 19:09

Якщо ви хоча б раз приготуєте суші вдома, то ви більше ніколи не замовлятимете їх у ресторані: страва виходить не тільки в рази смачнішою, а й набагато дешевшою, передають Патріоти України. До того ж, ви можете нічим не обмежувати політ своєї фантазії ...