Печериці не можна починати обсмажувати без попередньої обробки. Справа в тому, що на поверхні грибів майже завжди є зайві частинки. Це можуть бути як піщинки, так і цілі «шматочки» ґрунту. Усі забруднення потрібно видалити. І кулінари мають різні підходи для досягнення цієї мети, передають Патріоти України.
Одні господині просто промивають гриби. Інші відмовляються від використання води та чистять продукт за допомогою додаткових пристроїв. На перший погляд, немає важливого значення, який із способів вибрати.
Проте досвідчені кулінари наголошують: правильно проведена попередня процедура допоможе приготувати смачні гриби. А ось помилково обраний варіант очищення залишить блюдо блідим і без золотистої скоринки.
Промивати печериці перед приготуванням не треба. Ці гриби відрізняються сильними поглинаючими властивостями. Це означає, що волога збережеться усередині страви.
Результатом обсмажування таких грибів стане відсутність на поверхні рум’яності. Крім того, блюдо втратить яскраві смакові якості і може виявитися просто несмачною.
Печериці потрібно чистити за допомогою губки. Достатньо лише легенько «пройтися» цим матеріалом на поверхні грибів.
Якщо забруднення є серйозними, можна обмежитися такою дією, як натирання шапочок грибів одну об другу.
Якщо на грибах є ділянки із сухістю, то їх треба зрізати ножем.
Іноді виникає ситуація, коли без води не обійтись. Таке буває за наявності важких забруднень. Зазвичай йдеться про пісок, який “забрався” настільки глибоко, що не виводиться губкою.
У цьому випадку печериці можна дуже швидко обдати водою (буквально кілька секунд). В цьому випадку вдасться забруднення видалити, і запобігти вбиранню стравою вологи.
Багато кулінарів досить часто беруться за приготування курячого бульйону, передають Патріоти України. І з кожним разом гурманам все більше хочеться досягти появи у страви яскравішого смаку. Секретом приготування запашного курячого бульйону є використан...
Найчастіше курячий суп подають в обідній час. Він не тільки смачний, але й поживний, надає сил на решту дня. Страва звична для багатьох. Але навіть улюблена їжа з часом набридає. Може з’явитись бажання посмакувати чимось новим. І в цьому випадку доречн...