Це може здивувати! Які продукти не можна смажити на соняшниковій олії

Соняшникова олія доступна, має нейтральний смак і добре підходить для багатьох страв. Проте не всі продукти варто готувати на ній, адже це може негативно вплинути на смак та аромат їжі. Деякі інгредієнти втрачають свою ніжну текстуру, набувають гіркоти або навіть стають сухими та жорсткими, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які продукти краще не смажити на соняшниковій олії. Ці нюанси варто знати, щоб не зіпсувати страви.

Оливки

Оливки зазвичай додають у салати, соуси та м’ясні страви, проте смаження на соняшниковій олії їм зовсім не підходить. Під час термічної обробки вони втрачають свою пружність, змінюють смак та стають надто м’якими. Якщо вам потрібно підігріти оливки, краще додавати їх у готову страву наприкінці приготування.

Риба

Риба містить багато корисних жирів, які надають їй ніжності та особливого смаку. Проте смаження на соняшниковій олії може зробити її сухою та менш апетитною. Крім того, висока температура призводить до того, що риба вбирає зайвий жир і втрачає свій природний смак. Кращими альтернативами для смаження є вершкове масло або оливкова олія, а ще краще – запікати рибу у духовці чи готувати на грилі.

Морепродукти

Креветки, мідії, кальмари та восьминоги мають ніжну текстуру, яка при неправильному приготуванні легко псується. Якщо обсмажувати морепродукти на соняшниковій олії, вони можуть стати жорсткими або втратити свій вишуканий смак. Найкраще такі продукти готувати на грилі або швидко обсмажувати на вершковому маслі, щоб зберегти їхню соковитість.

Соняшникова олія чудово підходить для смаження овочів чи картоплі, але для делікатних продуктів краще використовувати більш відповідні альтернативи.

Господиням на замітку! Що зробити, щоб риба не розвалювалася під час смаження

вівторок, 4 березень 2025, 0:15

Щоб риба не розвалювалася під час смаження, дотримуйтесь таких порад, передають Патріоти України. Дотримуючись цих порад, ви отримаєте ідеальну рум’яну рибу, яка не розвалюється!

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно закривати каструлю кришкою при варінні макаронів

понеділок, 3 березень 2025, 19:12

Закривати каструлю кришкою при варінні макаронів не обов’язково, але є кілька нюансів, передають Патріоти України. Якщо ж хочете трохи прискорити процес, можна частково прикрити каструлю, але залишити щілину для виходу пари.