Це може здивувати! Які продукти в жодному разі не можна їсти зі смаженою картоплею

Напевно, немає такої людини, яка б не любила смажену картопельку. Однак її не можна їсти з цими чотирма продуктами, щоб не нашкодити своєму здоров’ю, передають Патріоти України.

Лікарі не рекомендують їсти смажену картоплю з деякими продуктами, бо таке поєднання буде занадто важким для шлунку та кишківника. До того ж, не слід пересмажувати картоплю до утворення коричневої скоринки, бо можна спровокувати розвиток онкології та руйнування ДНК. Розповідаємо, посилаючись на ресурс inforoom.ua, з якими продуктами не можна поєднувати смажену картоплю і чому.

З чим не можна їсти смажену картоплю: перелік продуктів

  • Яловичина. Картопля містить багато вуглеводів — якщо її вживати з м’ясом, травна система одночасно перетравлюватиме білок, жири та вуглеводи. Через що може початися бродіння в кишківнику і процес гниття.
  • Томати. Таке поєднання продуктів дуже популярне — зі смаженою картоплею багато хто їсть помідори. Однак лікарі категорично забороняють їсти помідори з цією стравою, бо це може призвести до проблем із травленням. Оскільки кислі продукти не дають засвоюватися крохмалю, який міститься в картоплі.
  • Алкоголь. Смажена картопля у поєднанні з міцними напоями створює подвійне навантаження на нирки — через це можуть бути набряки. Тому що організм затримуватиме рідину в тілі.
  • Хліб і смажена картопля містять крохмаль — шлунку доведеться виділяти більше кислоти, щоб перетравити подвійну порцію цієї сполуки. А це може призвести до подразнення слизової оболонки.

Перевірте себе! ТОП-3 головні помилки господинь у приготуванні борщу

понеділок, 23 червень 2025, 17:12

Борщ є знаменитою стравою української кухні, яка славиться своїм надзвичайним смаком у всьому світі. Незважаючи на той факт, що існує величезна кількість рецептів приготування, багатьом до вподоби саме класичний варіант борщу, передають Патріоти Україн...

ТОП-5 помилок господарок, які роблять котлети несмачними

понеділок, 23 червень 2025, 16:09

Котлети є неймовірно смачною та апетитною стравою, проте деякі помилки здатні звести нанівець усі старання. При неправильному підході можна зіпсувати не лише смак м’яса, а й саму текстуру: котлети вийдуть тонкими та не соковитими, передають Патріоти Ук...