Це може здивувати! Які продукти в жодному разі не можна їсти зі смаженою картоплею

Напевно, немає такої людини, яка б не любила смажену картопельку. Однак її не можна їсти з цими чотирма продуктами, щоб не нашкодити своєму здоров’ю, передають Патріоти України.

Лікарі не рекомендують їсти смажену картоплю з деякими продуктами, бо таке поєднання буде занадто важким для шлунку та кишківника. До того ж, не слід пересмажувати картоплю до утворення коричневої скоринки, бо можна спровокувати розвиток онкології та руйнування ДНК. Розповідаємо, посилаючись на ресурс inforoom.ua, з якими продуктами не можна поєднувати смажену картоплю і чому.

З чим не можна їсти смажену картоплю: перелік продуктів

  • Яловичина. Картопля містить багато вуглеводів — якщо її вживати з м’ясом, травна система одночасно перетравлюватиме білок, жири та вуглеводи. Через що може початися бродіння в кишківнику і процес гниття.
  • Томати. Таке поєднання продуктів дуже популярне — зі смаженою картоплею багато хто їсть помідори. Однак лікарі категорично забороняють їсти помідори з цією стравою, бо це може призвести до проблем із травленням. Оскільки кислі продукти не дають засвоюватися крохмалю, який міститься в картоплі.
  • Алкоголь. Смажена картопля у поєднанні з міцними напоями створює подвійне навантаження на нирки — через це можуть бути набряки. Тому що організм затримуватиме рідину в тілі.
  • Хліб і смажена картопля містять крохмаль — шлунку доведеться виділяти більше кислоти, щоб перетравити подвійну порцію цієї сполуки. А це може призвести до подразнення слизової оболонки.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...