Це може здивувати! Які продукти в жодному разі не можна їсти зі смаженою картоплею

Напевно, немає такої людини, яка б не любила смажену картопельку. Однак її не можна їсти з цими чотирма продуктами, щоб не нашкодити своєму здоров’ю, передають Патріоти України.

Лікарі не рекомендують їсти смажену картоплю з деякими продуктами, бо таке поєднання буде занадто важким для шлунку та кишківника. До того ж, не слід пересмажувати картоплю до утворення коричневої скоринки, бо можна спровокувати розвиток онкології та руйнування ДНК. Розповідаємо, посилаючись на ресурс inforoom.ua, з якими продуктами не можна поєднувати смажену картоплю і чому.

З чим не можна їсти смажену картоплю: перелік продуктів

  • Яловичина. Картопля містить багато вуглеводів — якщо її вживати з м’ясом, травна система одночасно перетравлюватиме білок, жири та вуглеводи. Через що може початися бродіння в кишківнику і процес гниття.
  • Томати. Таке поєднання продуктів дуже популярне — зі смаженою картоплею багато хто їсть помідори. Однак лікарі категорично забороняють їсти помідори з цією стравою, бо це може призвести до проблем із травленням. Оскільки кислі продукти не дають засвоюватися крохмалю, який міститься в картоплі.
  • Алкоголь. Смажена картопля у поєднанні з міцними напоями створює подвійне навантаження на нирки — через це можуть бути набряки. Тому що організм затримуватиме рідину в тілі.
  • Хліб і смажена картопля містять крохмаль — шлунку доведеться виділяти більше кислоти, щоб перетравити подвійну порцію цієї сполуки. А це може призвести до подразнення слизової оболонки.

Кухня буде чиста! Як зробити, щоб олія "не стріляла" під час смаження

четвер, 25 грудень 2025, 6:42

Жир на кухні повертається через тиждень після прибирання. Досвідчені господині й господарі знають: прибирати доводиться значно менше, якщо володієш маленькими хитрощами. Однією з найпоширеніших проблем на кухні є розбризкування гарячої олії, яке не лиш...

Небезпечні напої для мозку: Експерти б’ють на сполох

четвер, 25 грудень 2025, 5:40

Регулярне вживання газованих напоїв, навіть без цукру, може підвищити ризик депресії та погіршити фізичне здоров’я. Особливо обережними мають бути жінки через підвищену чутливість до змін мікробіома, передають Патріоти України.