Це може здивувати! Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після того, як температура напою стала прийнятною, передають Патріоти України.

Подробиці

Не мають рації як ті, так і інші. Припиняти процедуру потрібно певний момент, інакше чай вийде або занадто слабким, або занадто міцним.

Як заварювати чорний чай

Тривалість заварювання класичного чайного напою повинна становити не менше ніж дві, але й не більше трьох хвилин.

За дотримання цієї умови смак чаю вийде ідеальним.

Як заварювати інші види напою

Білий та зелений чай необхідно заварювати протягом однієї-двох хвилин.

Причому важливе значення для приготування цих напоїв має і температура води. Пакетики не можна заливати вируючою рідиною.

Замість окропу бажано використовувати воду, що трохи охолола. Температура води, підготовленої для білого чаю, має становити 65-70 градусів, а зеленого – 75-80 градусів.

Щодо трав’яного чаю, то його потрібно заварювати у воді, яка щойно дійшла до кипіння. Бажана тривалість процедури – 3-6 хвилин.

Джерело: ПростоВей

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...