Це може здивувати! Названо найгірший кавовий напій, небезпечний для здоров’я

Кава — це надзвичайно популярний напій, який має яскравий смак та безліч цікавих властивостей. Оскільки існує безліч способів її приготування, важливо знати, яка кава є найшкідливішою для здоров'я, передають Патріоти України.

На думку дієтологів, варто уникати спеціальних кавових напоїв з додаванням цукру та інших добавок, оскільки вони мають найгірший вплив на здоров’я. Чому це так та яких кофеїнових напоїв варто уникати, розповіли в Eat This, Not That.

Frappucino — найгірший кавовий напій

Фрапучіно — це один з найменш здорових способів вживання кави через велику кількість вуглеводів і жирів, що додаються через додавання сиропів, вершків або топінгу. Така комбінація цукрів і насичених жирів викликає надмірне бажання до солодкого і може привести до проблем з інсуліном і метаболічним синдромом.

Наслідки для здоров’я

Середнє фрапе може містити понад 70 грамів цукру, що вдвічі перевищує добову норму для дорослих. Це може підвищити ризик діабету, високого холестерину, серцевих захворювань і збільшення ваги. Напої з високим вмістом цукру часто містять багато калорій, що також може призвести до ожиріння. Пам’ятайте, що переїдання солодких напоїв є одним із найбільш шкідливих факторів для здоров’я.

Здорові поради

  1. Перевіряйте етикетки на цукор і інші підсолоджувачі.
  2. Замовляйте маленьку порцію без печива чи цукерок.
  3. Використовуйте знежирене молоко або рослинні аналоги замість вершків.
  4. Підсолоджувачі використовуйте економно, віддаючи перевагу натуральним або штучним без зайвих калорій.
  5. Віддавайте перевагу спеціям (кориця, мускатний горіх, ваніль).

Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

четвер, 24 квітень 2025, 18:13

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України. Вар...

Корисна хитрість: Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

четвер, 24 квітень 2025, 17:12

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...