Для смаження більшість українців використовують саме соняшникову олію. Однак виявляється, її не рекомендовано нагрівати до надто високих температур. А найгіршим варіантом для термічного оброблення фахівці вважають гарбузову, кукурудзяну, мигдалеву, арахісову, гірчичну, конопляну, кунжутну, лляну, рапсову олію та олію волоського горіха й виноградних кісточок. Їх нагрівати не можна в жодному разі, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Коли такі олії нагріваються, відбувається виділення речовин, що підвищують ризик розвитку небезпечних захворювань. Також вони можуть стати причиною фізичних і когнітивних змін в організмі.
Під час придбання олії варто звертати увагу на такі нюанси: чим більше вона містить насичених жирів, тим є кращою для здоров'я. Водночас полінасичених жирів повинно бути не менше 15%. Така олія має досить високу точку димлення — від 160 градусів і вище.
Оптимальними видами олії для організму вважають кокосову, оливкову та авокадову. Топлене вершкове масло і тваринні жири також позитивно впливають на здоров'я.
Оливкова олія відрізняється високою термостійкістю. В ній речовини не окисляються, тому набагато краще зберігають свої корисні властивості під час нагрівання.
Авокадова олія також відрізняється високим рівнем горіння. Також у ній багато полінасичених кислот.
Кокосова олія складається з великої кількості насичених кислот. Зокрема, в ній можна знайти лауринову кислоту, тому вона добре засвоюється організмом.
Топлене вершкове масло чудово підходить для обсмажування та запікання в духовці. В нього висока точка димлення — 250 градусів. А ще воно сприяє нормалізації обміну речовин.
Тваринні жири містять багато насичених кислот. Особливо корисними вважаються жири з яловичини і качки. Також варто додати до раціону свиняче сало.
Важко знайти людину, яка встоїть перед апетитним ароматом смаженої картоплі. Ця страва не найскладніша в приготуванні, але її дуже легко зіпсувати або зробити не смачною, якщо не врахувати декілька нюансів готування, передають Патріоти України. Про які...
Обожнюєте тоненьке тісто у піці, що подають у кафе? Тоді цей рецепт вам точно сподобається. Не тільки піцу, а й пиріжки чи рулети можна готувати – універсальне та просте в приготуванні, передають Патріоти України. Для тіста треба взяти:. 600 г просіяно...