Це може здивувати! Названо рибу, яка небезпечна для здоров'я

Риба – це один із найпопулярніших і найкорисніших продуктів, вона особливо цінується за вміст поліненасичених жирних кислот омега-3, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Мало хто знає, однак не вся риба корисна для здоров’я, деякі види можуть бути непридатними для вживання через уміст шкідливих речовин.

Яку рибу в жодному разі не можна їсти: пояснення експертів з безпеки харчування

Це пангасіус – прісноводна риба, яка розводиться в річці Меконг у В'єтнамі. Цю річку вважають найзабрудненішою на планеті. У водойму скидають промислові води хімічних і шкіряних заводів, сюди ж сходять каналізаційні стоки, а також потрапляють залишки хімічних добрив із полів.

До того ж, коли заморожують пангасіус, то використовують воду з тієї самої брудної річки. А щоб пришвидшити зростання риби втричі, з Китаю постачають спеціальні гормони, якими годують самок.

В Україні цю рибу можна купити у будь-якому супермаркеті, вона досить популярна, бо має доступну ціну та непоганий смак. Однак варто враховувати, що цей вид риби містить жирні кислоти омега-6, надмірне споживання яких може викликати запальні процеси в організмі. А ще пангасіус може містити у своєму м’ясі залишки антибіотиків і пестицидів, якими очищують брудну річку. Тому виникає запитання щодо безпечності вживання такої риби.

Також краще не їсти нільського окуня. У м’ясі цієї риби може міститься свинець, який вкрай небезпечний для здоров’я. Оскільки цей вид риби живе у забруднених водах, які містять важкі метали.

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...