Це може здивувати! Названо рибу, яка небезпечна для здоров'я

Риба – це один із найпопулярніших і найкорисніших продуктів, вона особливо цінується за вміст поліненасичених жирних кислот омега-3, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Мало хто знає, однак не вся риба корисна для здоров’я, деякі види можуть бути непридатними для вживання через уміст шкідливих речовин.

Яку рибу в жодному разі не можна їсти: пояснення експертів з безпеки харчування

Це пангасіус – прісноводна риба, яка розводиться в річці Меконг у В'єтнамі. Цю річку вважають найзабрудненішою на планеті. У водойму скидають промислові води хімічних і шкіряних заводів, сюди ж сходять каналізаційні стоки, а також потрапляють залишки хімічних добрив із полів.

До того ж, коли заморожують пангасіус, то використовують воду з тієї самої брудної річки. А щоб пришвидшити зростання риби втричі, з Китаю постачають спеціальні гормони, якими годують самок.

В Україні цю рибу можна купити у будь-якому супермаркеті, вона досить популярна, бо має доступну ціну та непоганий смак. Однак варто враховувати, що цей вид риби містить жирні кислоти омега-6, надмірне споживання яких може викликати запальні процеси в організмі. А ще пангасіус може містити у своєму м’ясі залишки антибіотиків і пестицидів, якими очищують брудну річку. Тому виникає запитання щодо безпечності вживання такої риби.

Також краще не їсти нільського окуня. У м’ясі цієї риби може міститься свинець, який вкрай небезпечний для здоров’я. Оскільки цей вид риби живе у забруднених водах, які містять важкі метали.

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...

Ви будете здивовані! Фрукти, які краще купувати замороженими

субота, 1 листопад 2025, 6:43

Заморожені фрукти такі ж поживні, а іноді навіть більш, ніж свіжі, оскільки їх збирають у пікову стиглість і швидко заморожують, щоб зберегти поживні речовини. Вони є розумним вибором, що зменшує кількість відходів, завдяки їхньому тривалішому терміну ...