Це може здивувати! Названо рибу, яка небезпечна для здоров'я

Риба – це один із найпопулярніших і найкорисніших продуктів, вона особливо цінується за вміст поліненасичених жирних кислот омега-3, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Мало хто знає, однак не вся риба корисна для здоров’я, деякі види можуть бути непридатними для вживання через уміст шкідливих речовин.

Яку рибу в жодному разі не можна їсти: пояснення експертів з безпеки харчування

Це пангасіус – прісноводна риба, яка розводиться в річці Меконг у В'єтнамі. Цю річку вважають найзабрудненішою на планеті. У водойму скидають промислові води хімічних і шкіряних заводів, сюди ж сходять каналізаційні стоки, а також потрапляють залишки хімічних добрив із полів.

До того ж, коли заморожують пангасіус, то використовують воду з тієї самої брудної річки. А щоб пришвидшити зростання риби втричі, з Китаю постачають спеціальні гормони, якими годують самок.

В Україні цю рибу можна купити у будь-якому супермаркеті, вона досить популярна, бо має доступну ціну та непоганий смак. Однак варто враховувати, що цей вид риби містить жирні кислоти омега-6, надмірне споживання яких може викликати запальні процеси в організмі. А ще пангасіус може містити у своєму м’ясі залишки антибіотиків і пестицидів, якими очищують брудну річку. Тому виникає запитання щодо безпечності вживання такої риби.

Також краще не їсти нільського окуня. У м’ясі цієї риби може міститься свинець, який вкрай небезпечний для здоров’я. Оскільки цей вид риби живе у забруднених водах, які містять важкі метали.

Особливо актуально восени! ТОП-7 продуктів, які можуть врятувати від депресії

четвер, 9 жовтень 2025, 12:45

Дослідження показують, що харчування прямо впливає на настрій і психологічний стан. Ось список продуктів, які допомагають боротися з депресією та підвищують рівень енергії, передають Патріоти України. Багата омега-3 жирними кислотами, які підтримують з...

Це може здивувати! ТОП-8 продуктів, які викликають головний біль

четвер, 9 жовтень 2025, 9:55

Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...