Це може здивувати! Названо страви, які покращують настрій

Їжа може впливати на настрій завдяки своїм складникам, які сприяють виробленню «гормонів щастя»—серотоніну та дофаміну. Ось кілька продуктів і страв, які можуть покращити настрій, передають Патріоти України.

Продукти, що піднімають настрій

  • Чорний шоколад – містить триптофан, магній і антиоксиданти, що знижують рівень стресу.
  • Банани – багаті на вітаміни групи B і триптофан, що сприяють виробленню серотоніну.
  • Горіхи та насіння – джерело магнію та корисних жирів, які допомагають боротися зі стресом.
  • Жирна риба (лосось, тунець, сардини) – містить омега-3 жирні кислоти, що покращують роботу мозку та знижують тривожність.
  • Яйця – джерело холіну та білка, що підтримують рівень енергії.
  • Йогурт і кефір – містять пробіотики, які позитивно впливають на мікрофлору кишківника та настрій.

Страви для гарного настрою

Вівсянка з фруктами та горіхами – стабілізує рівень цукру в крові, покращує концентрацію.
Смузі з бананом, какао та горіховим молоком – поєднання триптофану, магнію та антиоксидантів.
Омлет із зеленню та авокадо – білок + корисні жири = енергія на день.
Салат із лососем, авокадо та шпинатом – підтримає рівень омега-3 та магнію.
Гречка з грибами та зеленню – допомагає боротися зі стресом завдяки магнію.
Темний шоколад або десерт з какао – миттєво піднімає настрій.

Ефект може здивувати! ТОП-6 продуктів, які бадьорять не гірше за каву

субота, 7 червень 2025, 19:08

Розповідаємо, які продукти, крім кави, допоможуть швидко прокинутися і зарядять енергією на весь наступний день, передають Патріоти України. Однією з найпоширеніших причин сонливості та недосипання є зневоднення організму. Іноді, щоб прокинутися та доп...

А ви це знали? Чим можна замінити рис при приготуванні голубців

субота, 7 червень 2025, 17:10

Рис здається незамінним компонентом, без якого неможливо уявити класичні голубці. Крупа чудово вбирає м’ясний сік і робить страву більш гармонійною та збалансованою. Проте будь-якій господині часом хочеться відійти від класичної рецептури, спробувавши ...