Це може здивувати! ТОП-3 продукти в рази перевершують молоко за вмістом кальцію

Кальцій - це життєво важливий мінерал, необхідний для міцних кісток, здорових зубів, нормальної роботи серця та м’язів. Традиційно вважається, що основне джерело кальцію - це молоко. Але насправді деякі продукти містять навіть більше цього елемента, ніж молоко. Про три продукти, які перевершують молоко за вмістом кальцію, розповідає РБК-Україна (проект Styler), передають Патріоти України.

Насіння кунжуту – 975 мг кальцію на 100 г

Кунжут - справжній чемпіон за вмістом кальцію. Всього 1 столова ложка кунжутного насіння містить близько 90 мг кальцію - це більше, ніж у склянці молока!

Користь кунжуту:

  • Зміцнює кістки та зуби
  • Підтримує серцево-судинну систему
  • Покращує стан шкіри, волосся та нігтів

Як вживати: Додавайте кунжут у салати, йогурти, випічку або використовуйте у вигляді кунжутної пасти (тахіні).

Мигдаль - 264 мг кальцію на 100 г

Мигдаль - ще один чудовий рослинний продукт, багатий кальцієм. До того ж він містить вітамін E, білок і корисні жири, що робить його ідеальним для здорового харчування.

Користь мигдалю:

  • Знижує рівень «поганого» холестерину
  • Покращує роботу мозку
  • Допомагає контролювати рівень цукру в крові

Як вживати: Їжте сирий або смажений мигдаль, додавайте у вівсянку, смузі або готуйте мигдальне молоко.

Капуста кейл (листова капуста) - 254 мг кальцію на 100 г

Зелень також може бути відмінним джерелом кальцію! Листова капуста кейл містить велику кількість цього мінералу і чудово засвоюється організмом.

Користь кейлу:

  • Очищає організм від токсинів
  • Зміцнює імунітет
  • Підтримує здоров’я очей та серця

Як вживати: Додавайте листя кейлу в салати, готуйте смузі або тушкуйте з оливковою олією.

Є секрет! Що додати в тушковане м’ясо, щоб підлива була густа

середа, 21 травень 2025, 8:15

Тушкуєте м’ясо і хочете, щоб підлива до гарніру була густою? Пригадайте для себе спосіб, який же бабусі використовували під час приготування страв. Не завжди була можливість загустити страву великою кількістю овочів, тому й вдавалися до такої хитрості,...

Господиням на замітку! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

середа, 21 травень 2025, 7:12

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...