Це надзвичайно смачно! Простий, але дуже незвичний рецепт вечері - курка з капустою у духовці

У цій страві найсмачніше - навіть не курка, а капуста, яка запікається разом з нею і просочується її смаком і ароматом! Приготуйте геніально просту вечерю для всієї родини - це не займе у вас багато часу і сил, передають Патріоти України.

Інгредієнти:
  • Ціла курка (близько 1,5 кг);
  • Капуста білокачанна — 1 шт.;
  • Жирна сметана — 3 ст. л.;
  • Соєвий соус — 2 ст. л.;
  • Масло вершкове — 100 гр.;
  • Масло рослинне — 80 мл;
  • Приправи за смаком (сіль, каррі, часник сушений, паприка, прованські трави, перець чорний).

Приготування:

Курку розріжте по грудях, покладіть на дошку. Трохи відбийте качалкою по виступаючим частинам.

Зі сметани, соєвого соусу, солі і спецій зробіть намазку, обмажте курку з усіх боків.

Капусту розріжте спочатку на частини. Змастіть м'яким вершковим маслом рясно кожен шматочок, присипте улюбленими спеціями і сіллю, розкладіть на пергаменті на деку.

Курку посмажте на вогні вище середнього по 2-3 хвилини з кожного боку, щоб утворилася скоринка.

Встановіть решітку і покладіть зверху курку. Накрийте вологим пергаментом курку і капусту і відправте в духовку на 40 хвилин (200 градусів).

Потім пергамент зверху приберіть, рідина зберіть ложкою і відправте в духовку при 220 градусах ще на 15 хвилин, щоб підсмажити.

Смачна, легка і ситна вечеря для всієї родини з духовки!

Детальніше про те, як смачно запекти курку з капустою в духовці, дивіться у відео нижче:

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...