Це надзвичайно смачно! Простий, але дуже незвичний рецепт вечері - курка з капустою у духовці

У цій страві найсмачніше - навіть не курка, а капуста, яка запікається разом з нею і просочується її смаком і ароматом! Приготуйте геніально просту вечерю для всієї родини - це не займе у вас багато часу і сил, передають Патріоти України.

Інгредієнти:
  • Ціла курка (близько 1,5 кг);
  • Капуста білокачанна — 1 шт.;
  • Жирна сметана — 3 ст. л.;
  • Соєвий соус — 2 ст. л.;
  • Масло вершкове — 100 гр.;
  • Масло рослинне — 80 мл;
  • Приправи за смаком (сіль, каррі, часник сушений, паприка, прованські трави, перець чорний).

Приготування:

Курку розріжте по грудях, покладіть на дошку. Трохи відбийте качалкою по виступаючим частинам.

Зі сметани, соєвого соусу, солі і спецій зробіть намазку, обмажте курку з усіх боків.

Капусту розріжте спочатку на частини. Змастіть м'яким вершковим маслом рясно кожен шматочок, присипте улюбленими спеціями і сіллю, розкладіть на пергаменті на деку.

Курку посмажте на вогні вище середнього по 2-3 хвилини з кожного боку, щоб утворилася скоринка.

Встановіть решітку і покладіть зверху курку. Накрийте вологим пергаментом курку і капусту і відправте в духовку на 40 хвилин (200 градусів).

Потім пергамент зверху приберіть, рідина зберіть ложкою і відправте в духовку при 220 градусах ще на 15 хвилин, щоб підсмажити.

Смачна, легка і ситна вечеря для всієї родини з духовки!

Детальніше про те, як смачно запекти курку з капустою в духовці, дивіться у відео нижче:

Доступний всім! Названо напій, який рятує серце

понеділок, 8 грудень 2025, 11:44

Чай - це не лише приємний ритуал, який зігріває в холодну пору, а й напій, що може суттєво впливати на стан серця. Науковці все частіше наголошують: регулярне споживання чаю допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти Украї...

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.