Це неймовірно смачно, є кілька секретів: Клопотенко поділився рецептом яловичини, тушкованої у пиві

"Тушкована яловичина – це проста та смачна страва, для приготування якої не потрібно докладати багато зусиль. Саме цим рецептом я хочу сьогодні з вами поділитися – будемо готувати м'ясо, тушковане у пиві з овочами. Завдяки пиву страва виходить дуже насиченою за смаками, а через те, що я використав овочі, не потрібно готувати додатковий гарнір. Таке м'ясо в пиві можна порівняти із беф бургіньйоном – відомою французькою стравою, де обсмажена яловичина тушкується у бульйоні та червоному вині", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Так, французи більш полюбляють готувати страви із білим чи червоним вином, чехи використовують пиво, а от в Україні здавна використовували квас, наприклад, для приготування верещаки. Я вирішив сьогодні взяти саме пиво, воно додає страві багато особливих пікантних відтінків за рахунок свого основного складника – хмелю.

Я завжди вважав, що використання пива у кулінарії – прекрасна ідея! І не потрібно забувати про цей неперевершений інгредієнт. До того ж українці дуже люблять цей напій, це помітно і за кількістю броварень, і за багатством сортів пива, яке існує в Україні. Але ж пиво – це не лише про чудовий смак, відпочинок із друзями за келихом, а й чудове доповнення до страв. З яким пивом краще готувати? Для приготування можна обирати будь-яке пиво, все залежить від смаку, який ви хочете отримати. Темне пиво я використовую частіше, воно надає красивого кольору м'ясу та може давати легку солодкувату гірчинку, має більш насичений смак.

Інгредієнти:

1 кг яловичини (задня частина)

1 морква

1 цибуля

¼ кореня селери

1 солодкий перець

½ перцю чилі

300-400 мл пива (будь-якого до смаку)

1,5 ст. л. томатної пасти

2 ст. л. олії

1 лавровий лист

сіль та перець до смаку

Приготування:

Яловичину наріжте доволі великими шматками. Я вибрав для приготування задню частину, бо вона ідеально підходить для тушкування чи запікання.

Очистьте цибулину, моркву та ¼ кореня селери. Наріжте овочі: цибулю – тонкими пір'їнами, селеру, моркву та солодкий перець – великою соломкою. Половину середнього перцю чилі порубайте тонкими кільцями. Розігрійте у казанку чи каструлі з товстим дном 2 ст. л. олії та викладіть всі овочі. Вкиньте по дрібці солі та перцю, смажте на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими. Я витратив на це приблизно 5-7 хвилин.

Коли овочі стали м'якшими, додайте у казанок нарізану яловичину. Готуйте все разом ще кілька хвилин.

Додайте 1,5 ст. л. томатної пасти. Вона надасть страві легкої томатної кислинки та збалансує смак.

Влийте у казанок пиво. Залийте інгредієнти так, щоб пиво трохи їх покрило. Акуратно перемішайте, аби томатна паста та пиво розподілилися. Посоліть та поперчіть до смаку. Тушкуйте на маленькому вогні під кришкою, так пиво не буде збігати".

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...