Це під силу кожному! Простий трюк, завдяки якому будь-яка риба вийде ароматною і соковитою

Це відмінний і простий метод підготовки риби до приготування. Після цього будь-яка риба вийде з апетитним ароматом, соковита з розкішним смаком, передають Патріоти України.

Спосіб чудово підійде для всіх різновидів замороженої риби:

  • хек,
  • минтай,
  • камбала,
  • тріска,
  • путасу.

Як відомо, при розморожуванні морська риба втрачає багато вологи, робиться пухка, а завдяки цьому способу, вона вийде щільною, соковитою і смачною. Так само і для будь-якої річкової риби, яка часто має неприємний запах і присмак мулу. Після даної процедури, риба – щука, карась і інші придбають апетитний аромат і стане смачніша.

А тепер демонструю трюк

Трохи розморожену рибу слід випотрошити, а потім розрізати на порційні шматки або залишити цілком, залежно від того, що планується готувати. Обов’язково видалити всі непотрібні частини – хвіст, плавники, голову (при необхідності). У морської риби – чорну плівку з черевця, так як має неприємний гіркий присмак.

Тепер потрібно приготувати розчин з води солі і цукру. На один літр води потрібно додати столову ложку солі і таку ж кількість цукру. Вода повинна бути не гаряча, і не холодна – приблизно 40 – 45 ° С, щоб в ній добре розчинилися і сіль, і цукор. У розчин покласти шматочки риби і залишити в ньому на годину.

Що в результаті?

Завдяки простому розчину, з додаванням цукру і солі, відбувається дифузія, денатурація білків, клітини вбирають рідину, яка утримується в них. Пропадають неприємний аромат і присмак.

По закінченні часу рибу з розсолу потрібно вийняти, просушити паперовими рушниками, і можна приступати до подальшого приготування. М’ясо риби стало щільним, як ніби риба охолоджена, і не піддавалася глибокому заморожуванню.

Навіть просто смажена риба – без гори овочів, молока і т.д., в тому числі путасу і минтай, вийдуть соковитими і смачними, з приємним ароматом. Смачного!

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...