Це під силу кожному! Простий трюк, завдяки якому будь-яка риба вийде ароматною і соковитою

Це відмінний і простий метод підготовки риби до приготування. Після цього будь-яка риба вийде з апетитним ароматом, соковита з розкішним смаком, передають Патріоти України.

Спосіб чудово підійде для всіх різновидів замороженої риби:

  • хек,
  • минтай,
  • камбала,
  • тріска,
  • путасу.

Як відомо, при розморожуванні морська риба втрачає багато вологи, робиться пухка, а завдяки цьому способу, вона вийде щільною, соковитою і смачною. Так само і для будь-якої річкової риби, яка часто має неприємний запах і присмак мулу. Після даної процедури, риба – щука, карась і інші придбають апетитний аромат і стане смачніша.

А тепер демонструю трюк

Трохи розморожену рибу слід випотрошити, а потім розрізати на порційні шматки або залишити цілком, залежно від того, що планується готувати. Обов’язково видалити всі непотрібні частини – хвіст, плавники, голову (при необхідності). У морської риби – чорну плівку з черевця, так як має неприємний гіркий присмак.

Тепер потрібно приготувати розчин з води солі і цукру. На один літр води потрібно додати столову ложку солі і таку ж кількість цукру. Вода повинна бути не гаряча, і не холодна – приблизно 40 – 45 ° С, щоб в ній добре розчинилися і сіль, і цукор. У розчин покласти шматочки риби і залишити в ньому на годину.

Що в результаті?

Завдяки простому розчину, з додаванням цукру і солі, відбувається дифузія, денатурація білків, клітини вбирають рідину, яка утримується в них. Пропадають неприємний аромат і присмак.

По закінченні часу рибу з розсолу потрібно вийняти, просушити паперовими рушниками, і можна приступати до подальшого приготування. М’ясо риби стало щільним, як ніби риба охолоджена, і не піддавалася глибокому заморожуванню.

Навіть просто смажена риба – без гори овочів, молока і т.д., в тому числі путасу і минтай, вийдуть соковитими і смачними, з приємним ароматом. Смачного!

Це може здивувати! ТОП-6 несподіваних причин, чому кава не будить

субота, 27 квітень 2024, 6:47

Вживання кави, особливо зранку, широко розповсюджене - адже кава містить кофеїн та інші сполуки, які підвищують бадьорість і покращують настрій. Але попри те, що кава є стимулятором, іноді її вживання не дає бажаного результату - радше навпаки, підвищу...

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...