Це так смачно! Куряче філе з грибочками під сирною скоринкою

Замість котлет і відбивних можна приготувати філе з грибочками під сирною скоринкою. Страва виходить соковита, красива і смачна. Філе відмінно підійде до святкового столу або для вечері. Готується простіше, ніж може здатися на перший погляд. Загалом, ловіть рецепт і готуйте із задоволенням, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 3 курячих філе
  • 2 столові ложки сметани
  • сіль, перець за смаком
  • 50 мілілітрів соєвого соусу
  • 3 зубчики часнику
  • 3 штуки картоплі
  • 5 штук грибів
  • 100 грам сиру
  • 1 куряче яйце

Як приготувати філе з грибочками

На курячому філе робимо надрізи у вигляді квадратиків.

У миску кладемо сметану, додаємо сіль і перець, вливаємо соєвий соус і додаємо часник, натертий на дрібній тертці. Все добре перемішуємо.

В отриманий маринад кладемо куряче філе, ретельно промазуємо і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.

Картоплю нарізаємо кружечками і перекладаємо в форму для запікання. Нарізаємо невеликими шматочками гриби, викладаємо зверху на картоплю. Потім зверху розкладаємо куряче філе і поливаємо маринадом.

Все відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо протягом 30 хвилин.

Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо до нього куряче яйце і ретельно перемішуємо.

Дістаємо куряче філе і викладаємо на нього зверху сирну масу. Знову відправляємо в духовку і запікаємо протягом 15 хвилин, а потім подаємо до столу.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...