Один з найпростіших і найсмачніших десертів, який можна приготувати з найпростіших інгредієнтів –зефір, передають Патріоти України.
Смак можна вибрати будь-який, все залежить від ваших уподобань, дуже смачний буде: полуничний, яблучний, ягідний. Кулінарка Валерія поділилася в Instagram рецептом смачного, повітряного зефіру з полуничного пюре та білків.
Інгредієнти:
Для меренги:
Для посипання:
Спосіб приготування:
1. Сироп: полуницю перебийте у блендері. Перекладіть у сотейник і уварюйте до легкої загусання. До пюре додайте цукор, воду, агар-агар, барвник і перемішайте. Варіть на середньому вогні і помішуючи доводьте до кипіння. Трохи зменшити вогонь і, помішуючи, варіть 4-5 хвилин.
2. До яєчного білка додайте лимонну кислоту і збийте на середній швидкості міксера до появи піни. Поступово всипте цукор й збийте до піків, далі влийте гарячий сироп і збийте на максимальній потужності міксера кілька хвилин до легкого загусання.
3. Готову масу перекладіть у кондитерський мішок із насадкою і викладіть половинки зефіру на пергамент. Залишіть при кімнатній температурі кілька годин, а краще на ніч. ⠀ ⠀
4. Зберіть зефір: склейте 2 половинки зефіру, зверху присипте сумішшю із цукрової пудри та кукурудзяного крохмалю.Зберігати такий домашній зефір можна у закритому контейнері до двох тижнів
З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...
Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...