Один з найпростіших і найсмачніших десертів, який можна приготувати з найпростіших інгредієнтів –зефір, передають Патріоти України.
Смак можна вибрати будь-який, все залежить від ваших уподобань, дуже смачний буде: полуничний, яблучний, ягідний. Кулінарка Валерія поділилася в Instagram рецептом смачного, повітряного зефіру з полуничного пюре та білків.
Інгредієнти:
Для меренги:
Для посипання:
Спосіб приготування:
1. Сироп: полуницю перебийте у блендері. Перекладіть у сотейник і уварюйте до легкої загусання. До пюре додайте цукор, воду, агар-агар, барвник і перемішайте. Варіть на середньому вогні і помішуючи доводьте до кипіння. Трохи зменшити вогонь і, помішуючи, варіть 4-5 хвилин.
2. До яєчного білка додайте лимонну кислоту і збийте на середній швидкості міксера до появи піни. Поступово всипте цукор й збийте до піків, далі влийте гарячий сироп і збийте на максимальній потужності міксера кілька хвилин до легкого загусання.
3. Готову масу перекладіть у кондитерський мішок із насадкою і викладіть половинки зефіру на пергамент. Залишіть при кімнатній температурі кілька годин, а краще на ніч. ⠀ ⠀
4. Зберіть зефір: склейте 2 половинки зефіру, зверху присипте сумішшю із цукрової пудри та кукурудзяного крохмалю.Зберігати такий домашній зефір можна у закритому контейнері до двох тижнів
Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...
Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...