Це така смакота! Домашня ковбаса з курячого фаршу за рецептом Євгена Клопотенка

Клопотенко пропонує приготувати ніжну ковбасу з курятини - така ковбаса має красивий золотавий колір і виходить не такою жирною, як з іншого мʼяса. Цей варіант буде більш дієтичним і скоріше за все більше сподобається дітямЮ передають Патріоти України.

Підготуйте:

  • 1,2 кг гомілок
  • 500 г курячого фаршу
  • ½ ч.л. солі
  • 1 ч.л. сушеного часнику
  • 1 ч.л. коріандру
  • 150 мл молока
  • 1,5 м свинячої оболонки

Приготування

Крок 1. Зніміть з гомілок шкірку та зріжте мʼясо з кісток, наріжте його дрібним кубиком.

Крок 2. Змішайте мʼясо з фаршем, додавши сіль, сушений часник, коріандр та молоко.

Крок 3. Ретельно перемішайте фарш для ковбаси і промийте 1,5 м свинячої оболонки.

Крок 4. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Начиніть оболонку, не дуже щільно трамбуюючи її фаршем. Викладіть її на застелене пергаментом деко.

Крок 5. Проколіть ковбасу шпажками по всьому периметру, на дно дека налийте 100 мл води.

Крок 6. Запікайте ковбасу протягом 40−45 хвилин до золотавої скоринки.

На жаль, Євген Клопотенко не зняв на відео процес приготування ковбаси з курячого фаршу, тому ми вирішили показати, як це роблять інші кулінари.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...