Це така смакота! Домашня ковбаса з курячого фаршу за рецептом Євгена Клопотенка

Клопотенко пропонує приготувати ніжну ковбасу з курятини - така ковбаса має красивий золотавий колір і виходить не такою жирною, як з іншого мʼяса. Цей варіант буде більш дієтичним і скоріше за все більше сподобається дітямЮ передають Патріоти України.

Підготуйте:

  • 1,2 кг гомілок
  • 500 г курячого фаршу
  • ½ ч.л. солі
  • 1 ч.л. сушеного часнику
  • 1 ч.л. коріандру
  • 150 мл молока
  • 1,5 м свинячої оболонки

Приготування

Крок 1. Зніміть з гомілок шкірку та зріжте мʼясо з кісток, наріжте його дрібним кубиком.

Крок 2. Змішайте мʼясо з фаршем, додавши сіль, сушений часник, коріандр та молоко.

Крок 3. Ретельно перемішайте фарш для ковбаси і промийте 1,5 м свинячої оболонки.

Крок 4. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Начиніть оболонку, не дуже щільно трамбуюючи її фаршем. Викладіть її на застелене пергаментом деко.

Крок 5. Проколіть ковбасу шпажками по всьому периметру, на дно дека налийте 100 мл води.

Крок 6. Запікайте ковбасу протягом 40−45 хвилин до золотавої скоринки.

На жаль, Євген Клопотенко не зняв на відео процес приготування ковбаси з курячого фаршу, тому ми вирішили показати, як це роблять інші кулінари.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...