Це така смакота! Дуже швидкий та смачний сніданок - ліниві хачапурі за 10 хвилин

Цим чудовим рецептом найсмачніших хачапурі із сиром поділилася відома кулінарка Ліза Глінська. Отже, для приготування хачапурі з сиром нам знадобляться такі інгредієнти, передають Патріоти України.

  • 150 г борошна (1 склянка);
  • 1 яйце;
  • 250 мл молока (1 склянка);
  • 200 г сиру «Сулугуні»;
  • сіль;
  • невеликий шматочок вершкового масла.

Далі приступаємо до приготування страви. Її перевага ще й у тому, що вона не потребує духовки, а готується на сковороді.

Рецепт приготування

  • Починаємо з найбільш трудомісткого процесу - натираємо сир на великій тертці.
  • Змішуємо молоко, яйце сіль та борошно. Все ретельно розмішуємо віночком.
  • Далі додаємо в це рідке тісто натертий сир і знову ретельно все це перемішуємо. Тісто має вийти рідким, як сметана. Цієї кількості тіста має вистачити для приготування двох хачапурі.
  • Розігріваємо сковорідку і додавши до неї трохи олії, виливаємо туди половину тіста.
  • Сковороду накриваємо кришку і підсмажуємо корж спочатку з одного боку, а потім з іншого. Кожна сторона смажиться до утворення рум'яної скоринки протягом 2-3 хвилин на помірному вогні.

Потім так само вчиняємо з тістом, що залишилось. І все, наші ліниві хачапурі готові. Обидва підсмажені коржики, поки вони гарячі, змащуємо шматочком вершкового масла.

Можете заварювати чай та кликати своїх умитих домочадців на дегустацію. Але є в цьому рецепті одна неприємність: зазвичай двома хачапурі не обходиться. Тому краще одразу готуйте подвійну норму.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...