Це така смакота! Дуже швидкий та смачний сніданок - ліниві хачапурі за 10 хвилин

Цим чудовим рецептом найсмачніших хачапурі із сиром поділилася відома кулінарка Ліза Глінська. Отже, для приготування хачапурі з сиром нам знадобляться такі інгредієнти, передають Патріоти України.

  • 150 г борошна (1 склянка);
  • 1 яйце;
  • 250 мл молока (1 склянка);
  • 200 г сиру «Сулугуні»;
  • сіль;
  • невеликий шматочок вершкового масла.

Далі приступаємо до приготування страви. Її перевага ще й у тому, що вона не потребує духовки, а готується на сковороді.

Рецепт приготування

  • Починаємо з найбільш трудомісткого процесу - натираємо сир на великій тертці.
  • Змішуємо молоко, яйце сіль та борошно. Все ретельно розмішуємо віночком.
  • Далі додаємо в це рідке тісто натертий сир і знову ретельно все це перемішуємо. Тісто має вийти рідким, як сметана. Цієї кількості тіста має вистачити для приготування двох хачапурі.
  • Розігріваємо сковорідку і додавши до неї трохи олії, виливаємо туди половину тіста.
  • Сковороду накриваємо кришку і підсмажуємо корж спочатку з одного боку, а потім з іншого. Кожна сторона смажиться до утворення рум'яної скоринки протягом 2-3 хвилин на помірному вогні.

Потім так само вчиняємо з тістом, що залишилось. І все, наші ліниві хачапурі готові. Обидва підсмажені коржики, поки вони гарячі, змащуємо шматочком вершкового масла.

Можете заварювати чай та кликати своїх умитих домочадців на дегустацію. Але є в цьому рецепті одна неприємність: зазвичай двома хачапурі не обходиться. Тому краще одразу готуйте подвійну норму.

Варто знати! Які помилки призводять до того, що сирники розвалюються

середа, 4 червень 2025, 18:12

Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...

Все просто! Що зробити з помідорами, щоб вони не пустили зайвий сік у салат

середа, 4 червень 2025, 17:12

Свіжі овочі в салаті мають лише один недолік – вони не вчасно пускають сік. Найчастіше неприємні сюрпризи дають томати, але досвідчені кулінари відкрили для себе один цікавий спосіб і поділилися цією хитрістю, передають Патріоти України. Не дарма цей о...