Це така смакота! Елементарний пиріг з фаршем без випікання - готується на сковорідці

Якщо ви хочете швидко приготувати ситний перекус для всієї родини - ідеальним варіантом буде такий пиріг. Для нього навіть не потрібно вмикати духовку, адже все готується на сковорідці. До того ж, дуже бюджетно, передають Патріоти України.

Ідея приготування елементарного пирога на сковорідці опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Дімітрової (iriska_dimitrova) в Instagram.

Інгредієнти для начинки:

  • 400-500 г фаршу
  • 2-3 ст л олії
  • 1 невелика цибулина
  • половина невеликої моркви
  • сіль, перець, паприка за смаком
  • 120-150 г сиру

Інгредієнти для тіста:

  • 3 яйця
  • 0,5 ч л солі
  • 1 склянка кефіру (250 мл)
  • 180 г борошна (може піти більше/менше, дивіться по консистенції)
  • 0,5 ч.л розпушувача

Спосіб приготування:

1. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості на невеликій кількості олії. Додаємо натерту моркву і обсмажуємо все разом до золотистості. Додаємо фарш, перемішуємо, розбиваючи на дрібні грудочки. Додаємо сіль, перець, паприку і тушкуємо поки не випарується майже вся волога, але не треба пересушувати.

2. Для тіста до яєць додаємо сіль, збиваємо до однорідності, вливаємо кефір і добре перемішуємо. Борошно змішуємо з розпушувачем і просіюємо, замішуємо тісто.

3. Фарш трохи відштовхуємо від стінок сковорідки, щоб потім утворилися бортики. Заливаємо фарш тістом, за необхідності розрівнюємо ложкою, накриваємо кришкою. Готуємо на дуже повільному вогні, періодично протираючи конденсат з кришки.

4. Коли тісто буде готове, перестане липнути (приблизно через 15 -20 хвилин), перевертаэмо пиріг за допомогою тарілки.

5. Викладаємо пиріг у сковорідку вниз тістом, посипаємо натертим сиром, накриваємо кришкою і готуємо ще 5-7 хвилин на повільному вогні.

6. За бажанням прикрашаємо зеленню.

Смакота! Фруктовий пиріг, який ви приготуєте за 30 хвилин

субота, 26 квітень 2025, 17:10

Коли дуже швидко потрібен фруктовий пиріг, цей рецепт допоможе врятувати ваш час та почастувати гостей. Вам потрібно лише мати в морозилці готове листкове тісто, передають Патріоти України. Тісто розкачайте в пласт завширшки 30 см та завтовшки 5 мм. Ви...

Буде ідеальним! Як приготувати тісто для піци та пиріжків

субота, 26 квітень 2025, 12:09

Це тісто можна назвати універсальним. Воно підійде для приготування піци, пиріжків, пирогів з бринзою, грибами, капустою, рибою. Роблять його на основі вершкового масла та сметани, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі продукти...