Це така смакота! Готуємо макарони з грибами та куркою в одній каструлі - смачний та швидкий спосіб

Господині не дуже люблять довго стояти біля плити та готувати. Тому кулінари поділились швидким рецептом приготування макаронів з куркою та грибами. До того ж така страва готується в одній каструлі, що дуже зручно. Рецепт опублікувало Cafe delites, зазначають Патріоти України.

Так, для приготування приготуйте наступні інгредієнти:

  • 4 штуки курячих стегон без кісток та шкіри;
  • 1 чайна ложка сушеного базиліку;
  • сіль;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 середня цибулина;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1/3 склянки білого сухого вина;
  • 250 грамів печериць;
  • 1 літр курячого бульйону;
  • 375 мілілітрів вершків;
  • 1/3 склянки молока;
  • 300 грамів макаронів;
  • пармезан.

Легкий спосіб приготування:

Спочатку потрібно присмачити курячі стегенця сушеним базиліком, сіллю і чорним меленим перцем.

Далі розігрійте олію на середньому вогні, додайте курячі стегенця та обсмажте з обох боків до золотистої скоринки й вийміть. Після цього обсмажте дрібно нарізану цибулю, часник та влийте білого вина. Все це тушкуйте 5 хвилин.

Після цього додайте нарізаних печериць та смажте ще 3 хвилини. Додайте бульйон, вершки, сіль, перець та доведіть до кипіння.

Тепер додайте макарони та варіть поки вони не стануть аль-денте (15 хвилин). Потім посипте пармезаном.

Страву зніміть з вогню і дайте постояти 5 хвилин, щоб соус загус. А курку наріжте смужками й перемішайте з макаронами.

Страву можна прикрасити петрушкою або кропом.

Варто знати всім! Скільки місяців насправді можна зберігати м’ясо в морозилці

понеділок, 30 червень 2025, 23:10

Зберігати м’ясо в морозилці можна довго, але не вічно. Все залежить від типу м’яса, температури заморожування та упаковки. Ось рекомендовані строки зберігання м’яса в морозильній камері при температурі -18°C і нижче, передають Патріоти України. Після в...

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...